1000-500-citymagazine-cover
V zraku · tehnologija · gadgeti

Casio, ki sicer slovi po izjemnih zapestnih urah, se podaja na novo pot. Ali trg, če hočete. Z novo kamero G’z Eye se želijo očitno preizkusiti tudi v fotografiji, in če jim je uspelo pri urah, zakaj jim ne bi še tukaj. Kamera na prvi pogled deluje zelo robustno, a poglejmo si jo podrobneje.

Casio G’z Eye je pravzaprav akcijska kamera, ki lahko poznavalce linije ur G-Shock istega proizvajalca po videzu spominja tudi na eno izmed ur.

GZE-1 je full HD-kamera, ki bo zaradi robustnosti ohišja najbolj prav prišla ekstremnim športnikom. Odporna je na tresljaje oz. udarce (testirali so s štirih metrov), prah (IP6X) ter vodo (do 50 metrov globine). Uporabljali jo boste lahko tudi v zimskih temperaturah tja do 10 stopinj Celzija pod ničlo.

Ultraširoka leča zajema videoposnetke v170,4-stopinjskem kotu ter fotografije v 190,8-stopinjskem kotu. Omogoča tudi time-lapse, slow motion ter kontinuirano snemanje s hitrostjo 30 sličic na sekundo. Fotografije zajema s kakovostjo 6 megapikslov. GZE-1 boste lahko upravljali z gumbi na ohišju, z ur Pro Trek WSD-F20 ali pametnega telefona prek povezave Bluetooth. Zvok pihanja vetra bo praktično neslišen, saj ima stereomikrofon vgrajen wind-noise reduction. Baterija naj bi zdržala dobro uro in pol pri snemanju v polni ločljivosti.

Za zdaj je cena neznana, GZE-1 pa naj bi na začetku bila na voljo le na japonskem trgu. Upajmo, da obišče tudi nas.

Galerija – Nova akcijska kamera Casio G’z Eye: robustna, a privlačna

Nova akcijska kamera Casio G’z Eye: robustna, a privlačnaOdpri galerijo

Amazon Kindle Oasis: zdaj tudi vodoodporen Amazon Kindle Oasis: zdaj tudi vodoodporen Oculus Go: navidezna resničnost po dostopni ceni Oculus Go: navidezna resničnost po dostopni ceni 1000-500-citymagazine-cover Kamera Red Weapon 8K VV: tole ni igračka group.0 Novi Tamagoči: so se 90. vrnila? · · · ·