fbpx

BMW Active Hybrid e-bicycle: hibridno električno kolo BMW

Hibridno v smislu nožnega in električnega pogona, da ne bo pomote. BMW Active Hybrid e-bicycle je namreč tudi hibrid med avtomobilskim inženiringom in oblikovanjem koles. Kolo naznanja novo obdobje za BMW in hkrati prikazuje, kako se lahko inovativna tehnologija in domiseln dizajn združita v prijeten končni izdelek.

BMW Active Hybrid e-bicycle ima baterijo in motor popolnoma vgrajena v aluminijasti okvir, ki je zaradi tega lahko elegantno-športne oblike. Poudarjata ga zamrznjeno črna in arktično srebrna barva. Elektromotor proizvajalca Brose je mogoče vklopiti kadarkoli in si s tem pomagati pri poganjanju pedal. Elektromotor pridela 90 Nm navora in s tem močno pripomore k boljši agilnosti in vozni dinamiki. Vsa ta energija prihaja iz odstranljive baterije, ki ima zmogljivost 504 vatne ure in lahko pomaga poganjati do 100 kilometrov daleč. Na voljo so štiri različne stopnje pomoči, kjer Eco pomaga za dodatnih 50 %, Turbo funkcija pa za kar 275 %. Najvišja hitrost, ki jo BMW e-kolo lahko doseže, znaša 25 km/h. Za vaš pametni telefon je voljo še mikro USB-izhod in povezava Bluetooth.

A pametnega dizajna tu še ni konec. BMW je uporabnikom ponudil kakovostne sedeže proizvajalca Selle Royale, ki so ga prilagodili za lažje lovljenje ravnotežja in večjo stabilnost. Nekateri deli sedeža so celo narejeni iz steklenih vlaken, kar pomaga zmanjševati težko kolesa. Pametni dizajn najdemo tudi v zadnjem blatniku, v katerega je vgrajena LED-lučka. Ta bo skrbela za boljšo opaznost in posledično tudi večjo varnost.

PREBERITE ŠE: S-WORKS MCLAREN ROUBAIX: DIH JEMAJOČE KOLO

PREBERITE ŠE: BMW Active Hybrid e-bicycle

Dodatne Informacije

Več informacij:
bmwblog.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!