Ford Puma
Utrip mesta · mobilno

Nekoč se je po evropskih cestah že vozila Ford Puma v obliki majhnega kupeja – ime se vrača, tokrat v obliki kompaktnega križanca. Morda malce nenavadna sprememba, a če upoštevamo trenutne ‘modne’ trende v avtomobilski industriji, oblika in prepoznavno ime nista slaba odločitev!

Oblika novega avtomobila Ford Puma ni presenetljiva in je v skladu s konkurenčnimi kompaktnimi križanci – osnovana je na Ford Fiesti, s katero si delita kar nekaj oblikovnih elementov.

Pumin prednji del deluje ‘veselo’, položaj sedenja pa je seveda višji. Tudi v notranjosti najdemo veliko skupnega, zaradi oblike pa ima Puma večji prtljažni prostor, v katerem je za 456 litrov prostora. Na voljo imamo še dodatno odprtino pod prtljažnim prostorom, ki ima celo svoj odtok za lažje čiščenje.

Puma bo polna moderne tehnologije, kot je sistem Ford CoPilot 360 – gre za omejeni avtonomni sistem, ki lahko sam upravlja z avtomobilom med cestnimi zastoji. Pumo poganja 1,0-litrski EcoBoost trivaljni bencinski motor, ki je povezan s 48-voltnim električnim sistemom in je blagi hibrid. Na voljo bo s 125 konjskimi močmi (92 kW) ali 155 konjskimi močmi (114 kW). Kasneje si lahko obetamo tudi dizelski motor.

Ob pričetku bo nova Ford Puma na voljo z opremo Titanium in ST-Line – kot nam že ime pove, bo imela ST-Line bolj športen videz.

Med tehnologijo lahko omenimo vzvratno kamero, ki ima 180° pregled nad okolico. Pri Fordu trdijo, da je to prvič, da se je takšna kamera uporabila v Puminem avtomobilskem segmentu. Andorid Auto in Apple CarPlay sta na voljo kot del serijske opreme. Z radiem in ostalimi funkcijami upravljamo preko 8-palčnega zaslona na dotik, voznik pa ima namesto klasičnih merilnikov na voljo 12,3-palčni digitalni zaslon. Zvočni sistem z desetimi zvočniki je med boljšimi v razredu, v Pumi pa si lahko omislite celo masažne sedeže.

Nova Ford Puma bo svež obraz med vedno bolj priljubljenimi križanci. Imela bo močno konkurenco, na katero se je že pripravila z enim izmed največjih prtljažnih prostorov v razredu, izredno učinkovitim motorjem in kopico moderne tehnologije. Puma naj bi bila na voljo proti koncu letošnjega leta.

Galerija: Ford Puma

Ford PumaOdpri galerijo

bmw-vision-m-next-concept (9) BMW Vision M Next Concept: avto, ki ga odkleneš s prepoznavo obraza Lightyear One Lightyear One: prvi ‘dolgoprogaš’ na svetu, ki ga poganja sončna energija cover-124-eskiro E-skiro Blaupunkt ESC808: Je električni skiro na potenco https___api.thedrive.com_wp-content_uploads_2019_06_Webp.net-resizeimage-2019-06-18T105135.942 Dainese Smart Jacket: ta ‘telovnik’ za motoriste ima vgrajene zračne blazine! ·