Nova generacija Formule E
Utrip mesta · mobilno

V prvenstvu Formule E so predstavili najnovejše električne dirkalnike, ki jih bodo uporabljali od sezone 2018/2019 dalje. Novi električni dirkalnik naj bi zagotovil konec menjavanja teh na sredini dirke, sam dizajn pa se zelo razlikuje od sedanjih bolidov v prvenstvu Formule E.

Novi dizajn električne Formule E ima lično inkorporirano tako imenovano zaščito Halo, ki spominja na svetniški sij okoli dirkačeve glave. Slednje je zahteva mednarodne avtomobilske zveze FIA, temu pa bomo priča tudi v prvenstvu Formule 1. Na novem dirkalniku izstopa še velik spojler in prednji blatniki, ki so v stilu vztrajnostnih dirkalnikov LMP-1. Celotna podoba Formule E deluje bolj agresivno in opazno je, da so se oblikovalci zelo posvetili aerodinamiki. Za zdaj so na voljo le fotografije, ker bo uradna predstavitev dirkalnika v marcu na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi. Formulo E bo poganjal motor s 335 konjskimi močmi, kar je za 67 konjskih moči več kot pri aktualnem modelu. Hitrost se bo s sedanjih 225 km/h dvignila čez 300 km/h.

Bitko za proizvodnjo dirkalnika so dobili pri Spark Racing Tehnologies, ta pa bo dobival energijo iz McLarnove baterije Applied Technologies. Predsednik Formule E Alejandro Agag je za medije povedal, da dirkalnik predstavlja prihodnost dirkanja in da bo prav ta novi dirkalnik prinesel revolucijo v svet motošporta. Pri tem je predsednik zveze FIA Jean Todt pristavil, da bomo ob novih dirkalnikih zagotovo navdušeni, saj so futuristični in izjemno napredni.

PREBERITE ŠE: 2018 PEUGEOT 308 TCR: STRUPEN VIDEZ IN KAR 350 KONJSKIH MOČI

Galerija slik: Nova generacija Formule E

Nova generacija Formule EOdpri galerijo
Dare to Dream Dare to Dream: superjahta s cepelinom Audi A8 Audi A8: futuristična admiralska ladja že na slovenskih cestah Novi Mercedes-Benz – razred A Novi Mercedes-Benz razred A: to je novi Mercedes, za katerim boste vsekakor pogledali (2019) Lamb Engineering Wide Boy Lamb Engineering Wide Boy: futuristično motorno kolo s 6-valjnim motorjem · · ·