Nova generacija Formule E

Nova generacija Formule E

V prvenstvu Formule E so predstavili najnovejše električne dirkalnike, ki jih bodo uporabljali od sezone 2018/2019 dalje. Novi električni dirkalnik naj bi zagotovil konec menjavanja teh na sredini dirke, sam dizajn pa se zelo razlikuje od sedanjih bolidov v prvenstvu Formule E.

Novi dizajn električne Formule E ima lično inkorporirano tako imenovano zaščito Halo, ki spominja na svetniški sij okoli dirkačeve glave. Slednje je zahteva mednarodne avtomobilske zveze FIA, temu pa bomo priča tudi v prvenstvu Formule 1. Na novem dirkalniku izstopa še velik spojler in prednji blatniki, ki so v stilu vztrajnostnih dirkalnikov LMP-1. Celotna podoba Formule E deluje bolj agresivno in opazno je, da so se oblikovalci zelo posvetili aerodinamiki. Za zdaj so na voljo le fotografije, ker bo uradna predstavitev dirkalnika v marcu na mednarodnem avtomobilskem salonu v Ženevi. Formulo E bo poganjal motor s 335 konjskimi močmi, kar je za 67 konjskih moči več kot pri aktualnem modelu. Hitrost se bo s sedanjih 225 km/h dvignila čez 300 km/h.

Bitko za proizvodnjo dirkalnika so dobili pri Spark Racing Tehnologies, ta pa bo dobival energijo iz McLarnove baterije Applied Technologies. Predsednik Formule E Alejandro Agag je za medije povedal, da dirkalnik predstavlja prihodnost dirkanja in da bo prav ta novi dirkalnik prinesel revolucijo v svet motošporta. Pri tem je predsednik zveze FIA Jean Todt pristavil, da bomo ob novih dirkalnikih zagotovo navdušeni, saj so futuristični in izjemno napredni.

PREBERITE ŠE: 2018 PEUGEOT 308 TCR: STRUPEN VIDEZ IN KAR 350 KONJSKIH MOČI

Galerija slik: Nova generacija Formule E

Dodatne Informacije

Več informacij:
fiaformulae.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Večna klasika: Mercedes-Benz E Coupe & Cabriolet (2020)