Nova Honda Civic Type R
Utrip mesta · mobilno

Honda je na pariški avtosalon pripeljala prototip modela Honda Civic Type R, ki gre v prodajo leta 2017. Tako kot s predhodnimi modeli želi Honda tudi z ‘dirkalnikom za vsakdanjo rabo’ rušiti rekorde na legendarni progi Nürburgring.

Nova Honda Civic Type R je vse, kar si želite. Strupena na pogled in navita do konca. Zasnovana je na kombilimuzini Civic (platforma Mk10 Civic), nastala pa je v okviru istega razvojnega programa kot preostale Honde Civic. Ima krepke karoserijske linije in še precej izboljšano aerodinamiko (spojler in drugi dodatki) kot klasičen Civic.

PREBERITE ŠE: Honda Project 2&4 – mini dirkalnik z vonjem po motociklu, s katerim Honda razkazuje svoje mišice

Postavili so jo na 20-palčna kolesa, karoserijo pa obdelali z učinkom brušenega aluminija. Gre za najzmogljivejšo Hondo Civic do zdaj. Srce pošastne Honde bo dvolitrski motor VTEC Turbo z močjo 306 KM pri 6500 vrtljajih v minuti in 400 njutonmetri navora. Dirkalni avtomobil za vsakdanjo rabo, kot mu pravijo pri Hondi, se lahko priganja do hitrosti 270 km/h, od 0 do 100 km/h pa pospeši v 5,7 sekunde.

Galerija – nova Honda Civic Type R:

Nova Honda Civic Type ROdpri galerijo

Lexus UX koncept Lexus UX koncept – tudi Lexus skače na vlak kompaktnih terencev trezor_concept_-_embargo_08h45_uk_time_290916_37 Renault Trezor – dobrodošli v prihodnosti Barnacle je odlična alternativa lisičenju. Barnacle – alternativa lisicam za nepravilno parkiranje Izbor starodobnikov Concours D’Elegance 2016 Izbor starodobnikov Slovenije 2016 – foto utrinki iz Concours D’Elegance 2016 ·