Nova Honda Civic Type R – vsi rekordi so ogroženi!

Nova Honda Civic Type R
Zadnjič posodobljeno: :

Honda je na pariški avtosalon pripeljala prototip modela Honda Civic Type R, ki gre v prodajo leta 2017. Tako kot s predhodnimi modeli želi Honda tudi z 'dirkalnikom za vsakdanjo rabo' rušiti rekorde na legendarni progi Nürburgring.

Nova Honda Civic Type R je vse, kar si želite. Strupena na pogled in navita do konca. Zasnovana je na kombilimuzini Civic (platforma Mk10 Civic), nastala pa je v okviru istega razvojnega programa kot preostale Honde Civic. Ima krepke karoserijske linije in še precej izboljšano aerodinamiko (spojler in drugi dodatki) kot klasičen Civic.

PREBERITE ŠE: Honda Project 2&4 – mini dirkalnik z vonjem po motociklu, s katerim Honda razkazuje svoje mišice


Postavili so jo na 20-palčna kolesa, karoserijo pa obdelali z učinkom brušenega aluminija. Gre za najzmogljivejšo Hondo Civic do zdaj. Srce pošastne Honde bo dvolitrski motor VTEC Turbo z močjo 306 KM pri 6500 vrtljajih v minuti in 400 njutonmetri navora. Dirkalni avtomobil za vsakdanjo rabo, kot mu pravijo pri Hondi, se lahko priganja do hitrosti 270 km/h, od 0 do 100 km/h pa pospeši v 5,7 sekunde.

Galerija – nova Honda Civic Type R:

Dodatne Informacije

Več informacij:
honda.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Japonska do leta 2035 brez vozil na fosilni pogon