shutterstock_667295983
Utrip mesta · dom

Te zanima, kako odstraniš madež trave s tem, kar imaš zagotovo doma? Odstranjevanje madežev trave je v poletnih časih nekaj običajnega, še posebej, če imaš doma razposajene otroke, ki bodo na svežo travo po možnosti popeljali svoj najljubši kos oblačil. Vse, kar potrebuješ, da ga odstraniš, imaš skoraj zagotovo doma. A zapomni si, hitreje kot boš ukrepal, več je možnosti, da bo madež popolnoma odstranjen.

Tukaj najdeš navodila, kako odstraniš madež trave z oblačil!

Kaj potrebuješ za odstranjevanje madeža trave?

Zobno ščetko, nekaj alkoholnega kisa, pralni prašek. Namesto kisa lahko uporabiš tudi sredstvo za odstranjevanje madežev.

1. Najprej v madež vtri nekaj alkoholnega kisa (ali sredstva za odstranjevanje madežev). Pusti, da se ta dobro vpije (15 do 30 minut). Če uporabljaš sredstvo za odstranjevanje madežev, potem sledi navodilom proizvajalca.

2. Uporabi zobno ščetko in z njo nežno drgni po madežu, tako bo sredstvo vpil vsak sloj tkanine, kar pomeni, da bo madež lažje odstranljiv.

3. Umazan kos oblačila daj v pralni stroj skupaj z drugimi kosi v enaki barvi in tkanini. Najbolje je, da uporabiš detergent, ki temelji na encimih (večina detergentov), kar bo še dodatno pripomoglo, da se madež dvigne iz tkanine. Zaženi program in počakaj da opere. Oblačilo bi zdaj moralo biti čisto. Če je madež resnično trdovraten, potem lahko postopek še enkrat ponoviš.

A pozor! Ta metoda ne bo delovala na občutljivih tkaninah in tistih, ki so primerna le za čistilnico. Če si si s travo umazala svileno bluzo, potem jo karseda hitro odnesi v čistilnico!

IKEA: Simpsonovi IKEA s svojim pohištvom poustvarila slavne dnevne sobe Simpsonovih, Prijateljev in Stranger Things Kreativni načini, kako reciklirati stvari, ki ste jih mislili vreči stran Kreativni načini, kako reciklirati stvari, ki ste jih nameravali zavreči Najboljše ideje za velikonočne pirhe: barve bodo močne, vzorci pa vidni Najboljše ideje za velikonočne pirhe: barve bodo močne, vzorci pa vidni Panasonic Vitrine Panasonic Vitrine: OLED-zaslon, ki ti polepša dom