Odstranjevanje madeža trave: kako odstraniš madež trave s tem, kar imaš doma?

Te zanima, kako odstraniš madež trave s tem, kar imaš zagotovo doma? Odstranjevanje madežev trave je v poletnih časih nekaj običajnega, še posebej, če imaš doma razposajene otroke, ki bodo na svežo travo po možnosti popeljali svoj najljubši kos oblačil. Vse, kar potrebuješ, da ga odstraniš, imaš skoraj zagotovo doma. A zapomni si, hitreje kot boš ukrepal, več je možnosti, da bo madež popolnoma odstranjen.

Tukaj najdeš navodila, kako odstraniš madež trave z oblačil!

Kaj potrebuješ za odstranjevanje madeža trave?

Zobno ščetko, nekaj alkoholnega kisa, pralni prašek. Namesto kisa lahko uporabiš tudi sredstvo za odstranjevanje madežev.

1. Najprej v madež vtri nekaj alkoholnega kisa (ali sredstva za odstranjevanje madežev). Pusti, da se ta dobro vpije (15 do 30 minut). Če uporabljaš sredstvo za odstranjevanje madežev, potem sledi navodilom proizvajalca.

2. Uporabi zobno ščetko in z njo nežno drgni po madežu, tako bo sredstvo vpil vsak sloj tkanine, kar pomeni, da bo madež lažje odstranljiv.

3. Umazan kos oblačila daj v pralni stroj skupaj z drugimi kosi v enaki barvi in tkanini. Najbolje je, da uporabiš detergent, ki temelji na encimih (večina detergentov), kar bo še dodatno pripomoglo, da se madež dvigne iz tkanine. Zaženi program in počakaj da opere. Oblačilo bi zdaj moralo biti čisto. Če je madež resnično trdovraten, potem lahko postopek še enkrat ponoviš.

Poleti smo veliko več v naravi in kaj hitro se lahko zgodi, da se umažemo s travo.
Poleti smo veliko več v naravi in kaj hitro se lahko zgodi, da se umažemo s travo.

A pozor! Ta metoda ne bo delovala na občutljivih tkaninah in tistih, ki so primerna le za čistilnico. Če si si s travo umazala svileno bluzo, potem jo karseda hitro odnesi v čistilnico!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
SuperPausée je makrošotor s 50 kvadratnimi metri površine!