olimpline crna na koroskem
V zraku · buzz buzz

V Črni na Koroškem bodo 4. julija odprli Olimpline, najdaljši zipline v Sloveniji, ki bi naj bil celo najdaljši neprekinjen adrenalinski spust v Evropi!

Spust po jeklenici Olimpline, ki se odpira 4. julija ob 11.00 v središču Črne na Koroškembo potekal z Navrškega vrha nad Črno navzdol proti črnjanskemu smučišču, pristajalna ploščad pa bo v bližini kmetije Kogelnik. Jeklenica bo dolga 1.260 metrov, najvišje nad tlemi boste 206 metrov.

Do izhodiščne točke adrenalinskega spusta se boste lahko pripeljali, v Črni pa bodo najbolj spodbujali pohodništvo in kolesarjenje. Če se boste odločili za pohod do jeklenice, boste rabili nekje 40 minut, podobno, če boste do ziplina dostopali z druge točke, Koče na Pikovem.

Jeklenica Olimpline (zipline) je del skupnega čezmejnega projekta Naravni-geološki igralni prostor Peca z akronimom NatureGame, zasnovanega pod strategijo Geoparka Karavanke. Glavni namen projekta je nadgraditi mrežo obstoječih izletniških točk in jih povezati v skupni turistični produkt, ki bo v obliki igre podajal naravno pestrost območja čezmejnega Geoparka Karavanke.

Foto: Retroteka FB Še pomnite te legendarne jugoslovanske sladkarije naše mladosti? Vesoljski balon Neptune (Foto: Space Perspective) Vesoljski balon Neptune: zaplavajte na rob vesolja evgeniy-osipov-gZHUxG71cIA-unsplash 7 navad, ki se zdijo “za lenuhe”, toda z njimi dejansko naredite veliko VEČ pablo-merchan-montes-8Bje9OF8nNw-unsplash Najboljši način, kako ohladiti pivo v le nekaj minutah · ·