ae06a5b0704f7a7bc5594a4300ef3ee6
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Kdaj se bolj splača kupiti telefon? Ko pride nova generacija ali ob vmesni medletni osvežitvi? Vsaj za izdelke Oneplus velja, da nikoli niso napačna izbira, toda dodatna črka T v imenu vedno pomeni dobre optimizacije. Enako je s še povsem svežim modelom OnePlus 6T.

Pri novem modelu OnePlus 6T na zunaj večjih sprememb ni, toda dve sta vseeno zelo pomembni. Izginil je bralnik prstnih odtisov, ki pa ga niso ukinili, kot ga je lani Apple z iPhonom X, temveč so ga preselili neposredno v zaslon, enako kot pri Huaweiu pri Mate 20 Pro. Deluje podobno – prst je treba prisloniti na točno določeno mesto in ob animaciji, ki te še malo »naelektri«, se telefon odklene. Druga sprememba je v zaslonski zarezi, ki je precej manjša, v obliki solzice. V njej ni sofisticirane tehnologije, samo selfijevski fotoaparat.

Zaslon je zaradi manjših robov še malenkost večji kot pri šestici, s 6,28 je diagonala zrasla na 6,41 palca. Ločljivost po širini pa še naprej ostaja 1080 točk, nekateri konkurenti jih premorejo 1440. Povečala se je baterija, s 3300 na 3700 mAh, kar naj bi ob enakem procesorju (Snapdragon 845) pripomoglo k za skoraj četrtino daljšem delovanju. Za igranje iger so tokrat uporabili trik, da gredo podatki iz shrambe v delovni pomnilnik, zato je nalaganje hitrejše. Fotoaparat je v osnovi enak, z dvema tipaloma za zajemanje dodatnih podrobnosti, so pa izboljšali algoritme. Sploh za fotografiranje v mraku in temi, kjer zna sistem zdaj združevati posnetke v enega kakovostnejšega.

In pa tisto najbolj pomembno. Izbiral(a) boš lahko med dvema barva. Ne, v bistvu dvema različicama ene barve. Tvoj Oneplus 6T bo lahko ali svetleče ali matirano črn. Cena za osnovnega, sijočega, bo, ko gre 6. novembra reč v prodajo, 549 evrov. Za ta denar dobiš konfiguracijo 6 + 128 GB. Dodatna dva gigabajta pomnilnika in izbiranje odtenka bo telefon podražilo za dvajset evrov, še petdeset evrov več pa bo treba odriniti za 256 GB (samo v matirani izvedbi).

Galerija – OnePlus 6T

Odpri galerijo

mi-mix-3-design Xiaomi Mi Mix 3 ali drsnik se vrača galaxy-note9_camera_front_bg_img Samsung Galaxy Note9: samo presežniki so dovolj dobri huawei-mate-20-pro Družina Huawei Mate 20: vrh rezerviran le za najboljše Untitled-1honor8x Honor 8X: vrhunski občutki za drobiž · · · · ·