2015-Opel-Corsa-22
Utrip mesta · mobilno

Aktualna generacija corse večina že dobro pozna, nenazadnje je na trgu že kar nekaj let. No, da bi se še naprej enakovredno kosala s hudo konkurenco polovega razreda, so ji za jesen namenili kozmetično pomladitev. Tretma je v slogu še enega oplovega malčka – adama, od katerega je podedovala prednje luči, motorno masko in večino notranjosti.

Podobnosti pa so tudi na boku vozila, kjer so sledi t.i. lebdeče strehe (pri trivratni različici), koncepta, ki smo mu bili prvič priča ravno pri najmanjšem oplovem modelu. Na zadku so spremembe mnogo manj občutne ali vidne, nova je predvsem podoba zadnjih luči in odbijača, ki po novem najbolj spominjata na zadek aktualne merive.

Uradno premiero bo corsa doživela oktobra na salonu v Parizu, da gre o faceliftu (in ne o novem modelu) pa zgovorno pričajo povsem nespremenjene mere, ki znašajo 4 metra v dolžino, medosna razdalja pa tudi sedaj meri 251 cm.

V notranjosti se ponovi zgodba z zunanjosti, kar pomeni, da so tudi tu številne poteze in stikala podobna tistim pri adamu, od slednjega je podedoval tudi merilnike (v grobem) pred katerimi je povsem nov in samosvoje oblikovan volanski obroč. Snovalci so velik poudarek namenili uporabi bolj kakovostnih materialov, bogatejši opremi, dobila pa je tudi napredni informacijsko-zabavni sistem IntelliLink.

Kar se motorjev tiče, bo corsa modelnega leta 2015 dobila tudi novega 1,0-litrskega SIDI trivaljnega turbo bencinarja v različicah z 66- oziroma 85 kW, višje pa bosta še 1,4-litrski štirivaljni bencinar z 74 kW in več različic 1,3-litrskega CDTi.

Novost bo pomenil tudi novi šest stopenjski ročni menjalnik, spremenjena vzmetenje in krmilni mehanizem, veliko novega pa bo tudi na področju napredne tehnike, kjer je od večjih sestrskih modelov podedovala: parkirno asistenco, sistem za prepoznavo prometnih znakov – Opel Eye, varnostno kamero, ki preprečuje možnost naleta, bi-ksenonska prednja svetila in sistem lane assist.

Odpri galerijo
Z izdatno uporabo CGI tehnologije je možno gledalci povsem pristno prikazati tudi takšno nevarno in natančno drift vožnjo. Kljub vsemu pa gre zgolj za navidezno resnično okolje. BMWjev virtualni drift z M4 na letalonosilki. Resnično ali fotomontaža? wm_homepage_slide_05 Najdražji avto na svetu ne prihaja iz Evrope ali Amerike…ampak iz Libanona 2015-VW-Passat-B8-18 VW passat B8 – vremenska napoved za jesen: velika možnost vetra passat VW-Beetle-Dune-Concept-9[3] Z VW Beetlom Dune na plažo ali na smučanje ·