Podmornica Ortega Mk. 1C
Utrip mesta · mobilno

Misel o lastni podmornici ste zdi nora še za milijonarja, a to ni ustavilo nizozemskega podjetja Ortega Submersibles, da ne bi izdelalo žepne podmornice za civilne namene. Podmornica za tri se odlično obnese tako pod kot nad morsko gladino. Poganjajo jo električni motorji. Pod vodo drsi s hitrostjo 17 km/h, na površju pa še s tremi več. Tudi vas spominja na bob?

Podmornice povezujemo z vojsko, nizozemsko podjetje Ortega Submersibles pa želi to percepcijo spremeniti. Zato je pripravilo takšno za zasebne namene. Ortega Mk. 1C je na površju čoln, pod gladino pa se vede kot podmornica. Električni motorji delujejo tako pod kot nad vodo. Ne računajte na periskop, lahko pa računate na napravo za dihanje pod vodo, ki bo poskrbela, da se ne boste potapljali na dah.

PREBERITE ŠE: Tinnie 10 – nenavaden čolnič, ki ima tekmovalne ambicije

Ortega Mk. 1C omogoča potapljanje do globine 91 metrov. Da ne zaidete, skrbi navigacijski sistem HUD. Nudi 148-kilometrski doseg, med potapljanjem pa lahko podmornico tudi zapustite. Navdihnila jo je podmornica Sleeping Beauty, ki jo je britanska vojska uporabljala med 2. svetovno vojno. Mk. 1C je bila prvotna izdelana za nizozemsko vojsko, a jo zdaj Nizozemci ponujajo tudi v komercialne namene. Podmornica lahko dodatno prenaša magnetomer, sonar, dodatno zalogo zraka in dodatek za tovor. Cena še ni znana, ne računajte pa, da bo poceni.

Galerija – podmornica Ortega Mk. 1C:

Podmornica Ortega Mk. 1COdpri galerijo

Mazda RT24-P Dirkalnik Mazda RT24-P – napad na lovorike Dirkalnik Bac Mono Bac Mono – enosedežni dirkalnik iz revolucionarnega grafena Nio EP9 NIO EP9 – najhitrejši električni avtomobil na svetu prihaja s Kitajske Teslina vožnja skozi oči vozila [Video] Avtonomna vožnja skozi oči Teslinega avtomobila · ·