fbpx

Orient Express križarka: luksuz se iz železnice seli na morje

Foto: Orient Express

Od železnice do plovila, to so prve vizualizacije težko pričakovane ladje Orient Express.

Luksuzna znamka Orient Express, ki je doslej premožnim potnikom nudila maksimalno udobje ob potovanju po železnici, se podaja na odprto morje

Accor, matična družba slovitega Orient Expressa, je pred časom napovedala nove železniške poti, vključno s celotno italijansko izkušnjo – La Dolce Vita – ki naj bi bila predstavljena leta 2024. Ta bo potnike v stilu prevažala po obali Amalfija.

Najnovejša napoved družbe Accor pa usmerja Orient Express s tradicionalnih tirnic na odprto morje. Jahta Orient Express Silenseas, za katero je predvideno, da bo prvič s potniki zaplula šele leta 2026, bo ponudila priložnost luksuznega potovanja po Sredozemlju s postanki kot so Portofino, Capri in Saint Tropez. Pozimi naj bi jahta plula v karibskih vodah, s čimer bi privabila vse, ki želijo ubežati zimskemu mrazu.

In zakaj šele leta 2026?

Takrat bo podjetje obeležilo 14o-letnico Orient Expressa, ob tem mejniku pa bodo predstavili svoj novi program, ki ga je navdihnila zlata doba francoske riviere z Brigitte Bardot na čelu. Ta glamur bo spremljal goste na ladji, kjer bodo lahko uživali v wellness tretmajih, meditaciji in raziskovanju luksuznih počitniških destinacij.

Notranjost ladje, ki za zdaj ostaja neznanka, bo zasnoval priznani arhitekt Maxime d’Angeac, odgovoren tudi za razkošno notranjost vagonov Orient Expressa. Kljub svoji velikosti Silenseas obljublja ravno prav intimnosti in veliko razkošja.

220 metrov dolga ladja se bo ponašala s 54 apartmaji ter s 1215 m2 velikim predsedniškim apartmajem z lastno teraso.

Foto: Orient Express

Jahta Silenseas bo imela tudi dva bazena, dve restavraciji, speakeasy bar, najsodobnejši amfiteater in snemalni studio. Za nameček je to tudi razmeroma trajnostno pomikanje po morju- s hibridnim pogonskim sistemom, ki deluje na utekočinjeni zemeljski plin.

»Z Orient Express Silenseas začenjamo novo poglavje v naši zgodovini,« pravi Sébastien Bazin, predsednik in izvršni direktor Accorja in nadaljuje: »Izkušnjo in odličnost luksuznega potovanja smo le prenesli na najlepša morja sveta.«

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.