shutterstock_1075834388
V zraku · buzz buzz

Ljudje, ki so inteligentni, ponavadi na svojih plečih nosijo težo lastne inteligence in težo pričakovanj, ki jih do njih gojijo drugi.

Biti inteligenten v današnjem svetu, kjer se dnevno srečujemo z ljudmi, ki znajo le kritizirati, se kregati, njihove glave pa so v večini prazne, je zelo težko. Še slabše pa je, da si inteligentni ljudje zelo sami povzročajo situacije, zaradi katerih se ne počutijo dobro in si tako poslabšajo kakovost življenja. Predstavljamo vam 16 situacij, v katerih se pogosto znajdejo inteligentni ljudje. Se med njimi najdeš tudi ti?

Težave, s katerimi se srečujejo pametni ljudje

Pogosto se počutijo osamljene, jezne in depresivne.

Težko se sprostijo in osredotočijo na trenutek, v katerem so, saj vedno analizirajo večje probleme, ki pa jih v glavi ne morejo rešiti. Zato pogosto zapadejo v depresijo.

Ko ugotovijo, da jih ne pestijo enaki problemi kot druge, se osamijo. Tako postanejo zaporniki svoje lastne žalosti.

Na grbi nosijo dejstvo, da so inteligentni. Ljudje tako od njih pričakujejo preveč, zaradi česar so preobremenjeni.

Večino časa se počutijo tesnobno oziroma anksiozno. Tako čez dan kot ponoči.

Svoje napake obsojajo bolj kot drugi ljudje, saj imajo visoka lastna pričakovanja, ki pa jih vedno ne morejo izpolniti.

Pogosto v pogovorih z ljudmi, ki niso na njihovi “ravni”, ne uživajo, zato imajo pogosto občutke osamljenosti. In če ne najdejo smisla v življenju, pogosto razmišljajo o samomoru.

V situacijah, kjer imajo mnenje glede nečesa, ne morejo ostati nepristranski. Prepričani so, da imajo le oni prav.

Pretirano razmišljanje in analiziranje vseh možnih situacij sta njihova hobiija. Ne morejo si pomagati, saj njihova domišljija deluje sto na uro.

Življenje jih utruja in ohromuje. Sicer opazijo mnogo stvari, ki jih zanimajo, ampak se teh skoraj nikoli ne lotijo. Ponavadi imajo občutek, da jih pri tem omejujejo drugi.

Veliko pozornost posvečajo podrobnostim, zato jih lahko drugi večkrat obtožijo, da si stvari izmišljujejo oziroma da so paranoični.

Občudujejo ljudi, ki so s svojimi življenji zadovoljni, čeprav tega ne priznajo na glas. Sami tega občutka namreč nikoli nimajo.

Zelo težko najdejo ljudi, ki jih razumejo. Ko pa jih najdejo, se z njimi lahko zelo močno povežejo.

Pogosto so zelo leni in jim je vse težko narediti. Ker, v čem je sploh smisel?

Inteligenca jih omejuje pri splošni sreči in zadovoljstvu v življenju.

Svojemu partnerju s težavo pokažejo in izkažejo ljubezen. Čeprav človeka dobro spoznajo, si radi zatiskajo oči pred resnico.


shutterstock_1085521706 Blagor očetom, ki imajo hčerke: zaradi njih boste živeli dlje! peyman-farmani-rg5v1ywp6Jo-unsplash Vsakih 7 let vesolje spremeni tvojo usodo: TO so leta, ko te čaka največ izzivov, težav in sprememb shutterstock_383650558 To je najbolj seksi moški 2019 (foto) shutterstock_1299304069 Tega nikar ne ignoriraj: ura, ob kateri se ponoči prebudiš, razkriva, kaj je v telesu narobe