Otroci, ki se družijo s svojimi starimi starši, imajo manj predsodkov do starejših
V zraku · buzz buzz

Znanost razkriva še en odličen razlog, zakaj je dobro, da si tu in tam vzamete prosto popoldne, otroke pa pošljete v varstvo k njihovim babicam in dedkom. Raziskave so pokazale, da imajo otroci, ki se družijo s svojimi starimi starši, manj predsodkov do starejših. Več o tem si lahko preberete v članku.

Starejši državljani se velikokrat srečujejo s predsodki – na delovnih mestih jih obravnavajo kot manj sposobne, velikokrat pa se počutijo, kot da drugi ljudje menijo, da imajo zaradi starosti slabše mentalne in fizične sposobnosti. Vendar se lahko proti tem predsodkom borimo s skupnimi močmi – in to na zelo preprost način. Vse, kar morate narediti, je, da svoje otroke občasno peljete na obisk k njihovim dedkom in babicam. Otroci, ki se družijo s svojimi starimi starši, imajo namreč manj predsodkov do starejših.

PREBERITE ŠE: 8 laži, ki jih najpogosteje izrečejo očetje

Ni pa pomembno zgolj to, da skupaj preživljajo prosti čas, temveč tudi to, da je njihov odnos kakovosten in recipročen. Raziskava v Belgiji je pokazala, da imajo otroci, ki imajo pogoste in kakovostne stike s svojimi starimi starši, boljše mnenje o starejših. Deklice so v primerjavi z dečki izražale rahlo bolj pozitiven odnos do starejših posameznikov. Ko vam bo torej mama potožila, da čez vikend nikakor nima časa, da bi pazila vašega otroka, jo lahko prepričate s tem člankom.


1432316160-unknown-14 copy Tako se pusti službo! "Grumpy Cat" Top ideje za pustne maske v zadnjem trenutku 21295011_1421975777910636_3614606504507736064_n ZOI Pjongčang 2018: najlepše športnice na zimskih olimpijskih igrah filios-sazeides-106953 8 laži, ki jih napogosteje izrečejo očetje · · · ·