Otroci, ki se družijo s svojimi starimi starši, imajo manj predsodkov do starejših

Znanost razkriva še en odličen razlog, zakaj je dobro, da si tu in tam vzamete prosto popoldne, otroke pa pošljete v varstvo k njihovim babicam in dedkom. Raziskave so pokazale, da imajo otroci, ki se družijo s svojimi starimi starši, manj predsodkov do starejših. Več o tem si lahko preberete v članku.

Starejši državljani se velikokrat srečujejo s predsodki – na delovnih mestih jih obravnavajo kot manj sposobne, velikokrat pa se počutijo, kot da drugi ljudje menijo, da imajo zaradi starosti slabše mentalne in fizične sposobnosti. Vendar se lahko proti tem predsodkom borimo s skupnimi močmi – in to na zelo preprost način. Vse, kar morate narediti, je, da svoje otroke občasno peljete na obisk k njihovim dedkom in babicam. Otroci, ki se družijo s svojimi starimi starši, imajo namreč manj predsodkov do starejših.

PREBERITE ŠE: 8 laži, ki jih najpogosteje izrečejo očetje

Otroci morajo s svojimi starimi starši preživljati kvaliteten prosti čas
Otroci morajo s svojimi starimi starši preživljati kakovosten prosti čas.

Ni pa pomembno zgolj to, da skupaj preživljajo prosti čas, temveč tudi to, da je njihov odnos kakovosten in recipročen. Raziskava v Belgiji je pokazala, da imajo otroci, ki imajo pogoste in kakovostne stike s svojimi starimi starši, boljše mnenje o starejših. Deklice so v primerjavi z dečki izražale rahlo bolj pozitiven odnos do starejših posameznikov. Ko vam bo torej mama potožila, da čez vikend nikakor nima časa, da bi pazila vašega otroka, jo lahko prepričate s tem člankom.

Dodatne Informacije

Več informacij:
onlinelibrary.wiley.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Vsi moramo sprejeti, da ima življenje svoje padce, a to še ne pomeni, da se moramo prenehati smejati!