fbpx

Najboljši evropski SPA-ji: v iskanju božanskega

Espa SPA v hotelu The Europe Hotel, Irska

Morda ste že slišali – evropski SPA-ji doživljajo renesanso po tem, ko so leta in leta ‘capljali’ za azijskimi palačami užitka. Z novim zagonom in sijajni obljubljajo zdravje in razvajanje na najvišji ravni. Kje torej poiskati božanske užitke, ki si jih boste zapomnili za celo življenje?

Najboljši evropski SPA-ji:

Acquaforte Thalasso Spa, Sardinija

Acquaforte Thalasso Spa, Sardinija
Acquaforte Thalasso Spa, Sardinija

Lahko bi rekli, da je vrhunec tega čudovitega SPA-ja na Sardiniji prav skupina bazenov s slano vodo za talasoterapijo, ki ležijo v tropskem vrtu. V približno eni uri se temperatura vode spusti z 38 na 20 stopinj Celzija, vodni curki pa medtem masirajo telo. Rezultat je takojšnja in popolna sprostitev. Ta SPA je še posebno priljubljen pri poškodovanih športnikih (zlasti nogometaših). To je tudi eden od redkih SPA-jev, ki ponuja jogo »zero-gravity«, ob tem pa še vrsto masaž in lepotnih terapij.
fortevillageresort.com

Schloss Elmau, Nemčija

Schloss Elmau, Nemčija
Schloss Elmau, Nemčija

V bavarskem zatočišču je um prav tako pomemben kot telo. Pohodništvo, smučanje, kolesarjenje, golf in jogo dopolnjujejo koncerti, predavanja, knjižni kotički in lepota. Pomemben del je tudi kulinarika, saj boste tukaj našli restavracijo z Michelinovo zvezdico. Pa tudi največjo hotelsko knjigarno na svetu. Odločite se lahko za masaže, obrazno nego, pedikuro, fizioterapijo ali pa popravek drže.
schloss-elmau.de

La Reserve, Francija

La Reserve, Francija
La Reserve, Francija

Predstavljajte si, da se vsa natančnost in izjemnost enega najlepših ženevskih SPA-jev preseli več sto kilometrov na jug, na polotok med St. Tropezom in Port Grimaudom. In točno to se je zgodilo z La Reservom, kjer vas pričakujejo z nagrajenimi neinvazivnimi terapijami proti staranju. Po individualnem ocenjevanju vašega življenjskega sloga bodo za vas pripravili svojstven program zdravljenja, ki vključuje vse od vadb do lepotnih terapij. Resni boste vsekakor želeli petdnevni režim, drugi pa boste z veseljem preverili bogato ponudbo SPA-ja, ki je prvi ponudil terapije z legendarno znamko Crème de la Mer.
lareserve-ramatuelle.com

The Europe Hotel, Irska

Espa SPA v hotelu The Europe Hotel, Irska
Espa SPA v hotelu The Europe Hotel, Irska

SPA se ponaša z najbrž enim od najlepših razgledov na svetu – s pogledom na jezero Lough Lein in gorovje McGillycuddy’s Reeks. Gostje lahko uživajo v spreminjajočih se barvah narave, medtem ko se namakajo v bazenu s hidroterapijo ali pa uživajo v kakšnem drugem sproščujočem tretmaju. Espa SPA je v dveh nadstropjih: sobe za terapije, zasebni SPA apartma in termalni SPA z bazenom z morsko vodo, ledeno fontano, savno in parno sobo je le nekaj sladkorčkov, ki jih ponuja to irsko zatočišče.
theeurope.com

Viva Mayr, Avstrija

Viva Mayr, Avstrija
Viva Mayr, Avstrija

Na obali Vrbskega jezera, v bližini Celovca, je SPA Viva Mayr, ki se posveča čiščenju prebave in razstrupljanju telesa. Na podlagi raziskav dr. Franza Xavierja Mayrja, ki je verjel, da je dobra prebava pot do zdravja, se tukaj naučite prav tega, kako pravilno jesti. Dan se začne z odmerkom soli Epsom, prehrana pa je sestavljena iz prepečenca, juh, krompirja in občasno tudi jajc. Vsak grižljaj je treba prežvečiti najmanj 40-krat. Vsak obisk se začne z zdravniškim posvetom, zato je tudi vsak program prilagojen posamezniku. Ta lahko vključuje vse od knajpanja (izmenično kopanje v vroči in mrzli vodi), masaže, čiščenja črevesja, limfne drenaže in terapij, ki so namenjene predvsem razvajanju.
vivamayr.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!