Google Jamboard
V zraku · tehnologija

Google širi svojo družino strojne opreme s pametno digitalno tablo, 55-palčnim zaslonom na dotik ločljivosti 4K, ki je programska oprema G Suite v fizični obliki.

Pametna tabla Google Jamboard je naslednja stopnja v evoluciji šolske table. Gre za 55-palčni zaslon na dotik ločljivosti 4K s kamero, brezžičnim vmesnikom, zvočniki in stojalom. Namesto krede oz. flomastra za table piši-briši ima priloženo brezbaterijsko pisalo in brisalec. Je kot nalašč za predstavitve, brainstorminge, predavanja ipd.

PREBERITE ŠE: Google Daydream View – kot blazina udoben naglavni sistem za navidezno resničnost

Google Jamboard naj bi imel funkcionalnost table piši-briši in vse, kar ponuja internet. Prikazuje slike in drugo vsebino, ki jo najdemo bodisi na spletu bodisi v oblaku. Prisegate na samolepilne listke? Google je pripravil digitalno različico le-teh. Tabla prepozna in digitalizira ročno pisavo, hrani šablone in se lahko poveže z drugo tablo Google Jamboard ter na ta način omogoča sodelovanje na daljavo tudi prek aplikacije za pametni telefon oz. tablico. Vse akcije se simultano shranjujejo v oblak, zato je skrb za izgubo podatkov odveč.

Če je bil Google Pixel odgovor na iPhone 7, je pametna tabla Google Jamboard sedemkrat cenejši odgovor na Microsoftovo stensko tablico Surface Hub. Zanjo je namreč treba odšteti ‘vsega’ 910 evrov.

Galerija – pametna tabla Google Jamboard:

Google JamboardOdpri galerijo

Vse-v-enem računalnik HP Envy AIO 27 Vse-v-enem računalnik HP Envy AIO 27 izzval Applov iMac Humanoidni robot Kengoro Kengoro: humanoidni robot, ki ‘švica’ in naredi več sklec kot ti Prenosnik Razer Blade Pro (2016) Gaming prenosnik Razer Blade Pro (2016) – mokre sanje igričarjev Konzola Nintendo Switch Nintendo Switch – hibridna konzola za vse, ki ne zdržijo brez igranja · · · ·