fbpx

Pametna tabla Google Jamboard – orjaški zaslon, po katerem lahko čečkate

Google Jamboard

Google širi svojo družino strojne opreme s pametno digitalno tablo, 55-palčnim zaslonom na dotik ločljivosti 4K, ki je programska oprema G Suite v fizični obliki.

Pametna tabla Google Jamboard je naslednja stopnja v evoluciji šolske table. Gre za 55-palčni zaslon na dotik ločljivosti 4K s kamero, brezžičnim vmesnikom, zvočniki in stojalom. Namesto krede oz. flomastra za table piši-briši ima priloženo brezbaterijsko pisalo in brisalec. Je kot nalašč za predstavitve, brainstorminge, predavanja ipd.

PREBERITE ŠE: Google Daydream View – kot blazina udoben naglavni sistem za navidezno resničnost


Google Jamboard naj bi imel funkcionalnost table piši-briši in vse, kar ponuja internet. Prikazuje slike in drugo vsebino, ki jo najdemo bodisi na spletu bodisi v oblaku. Prisegate na samolepilne listke? Google je pripravil digitalno različico le-teh. Tabla prepozna in digitalizira ročno pisavo, hrani šablone in se lahko poveže z drugo tablo Google Jamboard ter na ta način omogoča sodelovanje na daljavo tudi prek aplikacije za pametni telefon oz. tablico. Vse akcije se simultano shranjujejo v oblak, zato je skrb za izgubo podatkov odveč.

Google Jamboard je kot nalašč za prezentacije in viharjenja možganov.
Google Jamboard je kot nalašč za predstavitve in viharjenja možganov.

Če je bil Google Pixel odgovor na iPhone 7, je pametna tabla Google Jamboard sedemkrat cenejši odgovor na Microsoftovo stensko tablico Surface Hub. Zanjo je namreč treba odšteti ‘vsega’ 910 evrov.

Galerija – pametna tabla Google Jamboard:

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!