fbpx

Računalnik vse-v-enem Microsoft Surface Studio – Microsoftov iMac

Računalnik vse-v-enem Microsoft Surface Studio

Kot je bilo pričakovati, je Microsoft v svojo linijo Surface dodal namizni računalnik vrste vse-v-enem. Surface Studio je Microsoftov iMac, ki mu je začel nedavno mešati štrene tudi HP-jev namizni računalnik HP Envy AIO 27. Po besedah Mirosofta gre za najtanjši LCD na svetu.

Namizni računalnik vse-v-enem Microsoft Surface Studio je izjemno tanek, saj zaslon iz aluminijastega ohišja v debelino meri zgolj 12,5 milimetra.

Microsoft Surface Studio je pisan na kožo kreativnim dušam.
Microsoft Surface Studio je pisan na kožo kreativnim dušam.

A bolj kot to navduši vzgib, s katerim lahko prilagajamo kot 28-palčnega zaslona ločljivosti 4500 x 3000 slikovnih točk (gostota 192 ppi). Na moremo ga sicer položiti povsem horizontalno na površino, 20-odstotni naklon pa se zdi najbolj optimalen položaj za ustvarjanje na tako veliki površini. Večina strojne opreme se skriva v ličnem stojalu.

PREBERITE ŠE: Vse-v-enem računalnik HP Envy AIO 27 izzval Applov iMac


Računalnik vse-v-enem Microsoft Surface Studio poganja Intelov procesor šeste generacije, in sicer Core i5 ali i7. Opremili so ga z grafično kartico Nvidia GTX 965M (oz. Nvidia GTX 980M), 8 GB (oz. 16 oz. 32 GB) sistemskega pomnilnika, 1 oziroma 2 TB velikim hibridnim diskom (klasičnim in SSD), dvema kamerama (prednja se ponaša s 5 MP, zadnja omogoča snemanja v ločljivosti 1080p), mikrofonom (omogoča glasovno upravljanje računalnika) in sistemom zvočnikov stereo 2.1. 10-točkovni zaslon na večkratni dotik prikazuje sliko v razmerju 3 : 2. Računalnik ima avdio (3,5 mm), Mini DisplayPort, ethernet in štiri USB 3.0 SD priključke ter režo za SD-kartico.

Surface Dial ponuja bolj naraven način interakcije.
Surface Dial ponuja bolj naraven način interakcije.

Za Microsoft Surface Studio bo treba odšteti najmanj 2750 evrov, za najdražji paket strojne opreme pa 3850 evrov. Hkrati je Microsoft predstavil dodatek v obliki ploščka, Surface Dial, ki omogoča nov način interakcije in bolj naraven način ustvarjanja. Nenazadnje Microsoft s Surface Studiom cilja na kreativne duše. Z njim lahko med drugim nastavljamo svetilnost, povečujemo/zmanjšujemo, nastavljamo glasnost itd. Sicer pa je računalniku priloženo digitalno pisalo Surface Pen.

Galerija – računalnik vse-v-enem Microsoft Surface Studio:

Dodatne Informacije

Več informacij:
microsoft.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!