Piaggio Gita
V zraku · tehnologija

Piaggio, znameniti izdelovalec skuterjev, se je lotil izdelave robota nosača. Ali je droid Piaggio Gita v sorodu z robotkom BB-8 iz filma Vojna zvezd, ne vemo, vemo pa, da namesto vas prenaša stvari, opravlja dostave in vam avtomatično sledi.

Piaggio oz. njegova podružnica Piaggio Fast Forward, ki se osredotoča na iskanje inovativnih transportnih rešitev v urbanem okolju z uporabo mobilnih platform, je izdelala robota nosača oz. droidno dostavno vozilo, ki namesto vas prenaša stvari.

Piaggio Gita je sploh prvi ‘otrok’ oddelka Piaggia Fast Forward.

PREBERITE ŠE: Vespa Elettrica: prvi Vespin električni skuter je čudovit

66-centimetrska Piaggio Gita lahko prenaša do 18 kilogramov težak tovor. Ker ima vgrajen GPS, deluje povsem neodvisno od človeka, lahko pa mu zgolj sledi. Četudi je lastnik na kolesu in drvi prek 30 km/h (do 35 km/h, kar je hitrost, ki jo človek razvije pri sprintu).

Na vrhu ima pokrov, pod katerim se skriva prostor za shranjevanje prtljage. Se vam ne ljubi v trgovino? Nimate časa? Prepustite to Gini. Za vas skoči v trgovino, dvigne naročilo in celo sprehodi psa. V kolesih ima vgrajene LED-luči, s katerimi ostaja vidna tudi v temi in opozarja na svojo prisotnost. Piaggio ga bo za testne namene ponudil že februarja 2017.

Galerija – avtonomi robot Piaggio Gita:

Piaggio GitaOdpri galerijo

Korekcijska očala s samodejnim ostrenjem Prihajajo očala s samodejnim ostrenjem Nasina nova vesoljska obleka Boeing Starliner Vesoljska obleka Boeing Starliner: Nasina nova oblačila DSLR-fotoaparat Pentax-KP Fotoaparat Pentax KP z izjemno občutljivost ISO – kar 819.200!!! Zvočniki Rockit Logs Rockit Logs – prenosni zvočnik z vonjem po naravi · ·