Piaggio Gita – robot nosač, ki dostavlja in zvesto sledi

Piaggio Gita

Piaggio, znameniti izdelovalec skuterjev, se je lotil izdelave robota nosača. Ali je droid Piaggio Gita v sorodu z robotkom BB-8 iz filma Vojna zvezd, ne vemo, vemo pa, da namesto vas prenaša stvari, opravlja dostave in vam avtomatično sledi.

Piaggio oz. njegova podružnica Piaggio Fast Forward, ki se osredotoča na iskanje inovativnih transportnih rešitev v urbanem okolju z uporabo mobilnih platform, je izdelala robota nosača oz. droidno dostavno vozilo, ki namesto vas prenaša stvari.

Piaggio Gita vam sledi zvesto kot pes.
Piaggio Gita vam sledi zvesto kot pes.

Piaggio Gita je sploh prvi ‘otrok’ oddelka Piaggia Fast Forward.

PREBERITE ŠE: Vespa Elettrica: prvi Vespin električni skuter je čudovit

https://youtu.be/2Ntnzu0B6Bs
66-centimetrska Piaggio Gita lahko prenaša do 18 kilogramov težak tovor. Ker ima vgrajen GPS, deluje povsem neodvisno od človeka, lahko pa mu zgolj sledi. Četudi je lastnik na kolesu in drvi prek 30 km/h (do 35 km/h, kar je hitrost, ki jo človek razvije pri sprintu).

Na vrhu ima pokrov, pod katerim se skriva prostor za shranjevanje prtljage. Se vam ne ljubi v trgovino? Nimate časa? Prepustite to Gini. Za vas skoči v trgovino, dvigne naročilo in celo sprehodi psa. V kolesih ima vgrajene LED-luči, s katerimi ostaja vidna tudi v temi in opozarja na svojo prisotnost. Piaggio ga bo za testne namene ponudil že februarja 2017.

Galerija – avtonomi robot Piaggio Gita:

Dodatne Informacije

Več informacij:
piaggiofastforward.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so cene – iPhone 12