Po kultnem filmu Apokalipsa danes nastaja računalniška igra Apocalypse Now – The Game

Apokalipsa danes

Običajno filme snemajo po računalniških igrah (Assasinov nazor, Mortal Kombat, Tomb Rider, Warcraft, Hitman, Need For Speed, Nevidno zlo itd.), v primeru filma Apokalipsa danes (Apocalypse Now), pa je smer ravno obratna, saj bodo po filmu ustvarili računalniško igro. Apokalipsa zdaj je kultni vojni filma Francisa Forda Coppole iz leta 1979, ki zdaj dobiva prve obrise tudi v digitalni različici. Igro Apocalypse Now – The Game, ki zagonski kapital zbira na platformi za množično financiranje Kickstarter, je 'požegnal' tudi sam Coppola.

Veliko let je moralo preteči, da so naposled začeli nastajati prvi obrisi računalniške igre Apocalypse Now, ki temelji na istoimenskem kultnem filmu režiserja Francisa Forda Coppole, ki velja za enega od najboljših celulojdnih izdelkov v vsej filmski zgodovini.

Film Apokalipsa danes je zabetoniral našo predstavo o vietnamski vojni.
Film Apokalipsa danes je zabetoniral našo predstavo o vietnamski vojni.

Gre za film o vietnamski vojni, ki je postal resnica o tej vojni. Ljudje so si pod tem izrazom predstavljali to, kar so videli v filmu Apokalipsa danes.

PREBERITE ŠE: Love – prvi pametni gramofon na svetu je romantika na modern način


V igri Apocalypse Now – The Game (na Kickstarterju zbira 900 tisoč ameriških dolarjev zagonskega kapitala) bomo spremljali kapetana Benjamina L. Willarda (v filmu ga igra Martin Sheen), ki sredi vietnamske norije dobi posebno zadolžitev. Likvidirati mora odpadniškega polkovnika Walterja E. Kurtza (Marlon Brando), ki se je uprl ‘totalni vojni’ in globoko v džungli vodi napol divje pleme.
https://youtu.be/-ziu2ubqZr4
Računalniška igra nastaja izpod prstov ekipe Erebus LLC, ki jo sestavljalo ustvarjalci, ki imajo za sabo številne fantastične igre, kot so Fallout: New Vegas, Wasteland 2 in Far Cry.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung Galaxy Note20 in Galaxy Note20 Ultra: najzmogljivejša pametna telefona doslej