Tatuji, ki so jih navdihnile umetnine južnoameriških plemen

Brazilski umetnik Brian Gomes je duh Amazonije vdahnil kar svojim tetovažam, ki so jih navdihnile geometrične umetnine avtohtonih južnoameriških plemen.

Brian Gomes, ki trenutno prebiva v São Paulu, išče navdih v brazilski avtohtoni grafiki, sveti geometriji ter islamskih in orientalskih vzorcih. Pravi, da ima nanj največji vpliv prav šamanska filozofija, tatuji pa so zanj zrelo sadje duše, naša notranja lepota.

PREBERITE ŠE: Tatuji, ki se na domiseln način dopolnjujejo z materinimi znamenji

Tatuji, ki so jih navdihnile umetnine južnoameriških plemen
Tatuji, ki so jih navdihnile umetnine južnoameriških plemen

V njegovih tetovažah se združujejo tako brazilski kot tudi perujski plemenski vzorci, prav poseben navdih pa je ljudstvo Shipibo-Conibo, ki živi v deževnem gozdu v Peruju in pa ljudstvo Huni Kuin. Svetih vzorcev nikoli neposredno ne kopira, ampak so mu izključno kot navdih. S tatuji se med drugim tudi poklanja domorodnim plemenom.
V galeriji si lahko ogledate nekaj najlepših tatujev Briana Gomesa, še več pa jih lahko najdete na njegovem Instagram računu, kjer ima Gomes že več kot 65 tisoč sledilcev.

Galerija – tatuji, ki so jih navdihnile umetnine južnoameriških plemen

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Citati Anaïs Nin, ki te pustijo brez besed: “Ljudje, ki živijo življenje s polnimi pljuči, se ne bojijo smrti!”