Košarkarsko igrišče Playground
Utrip mesta · arhitektura · Utrip mesta · šport

Košarkarska igrišča, notranja in zunanja, so bolj ali manj vsa enaka. Parket ali beton, označen s črtami in morebitnimi oznakami sponzorjev oz. gostujočih ekip. A Playground v Italiji je drugačno košarkarsko igrišče. Je umetniška instalacija, ki pa upošteva vsa pravila igre.

Playground ni običajno košarkarsko igrišče. Umetnik GUE si je dotrajano igrišče v italijanski Alessandrii podobno kot Ill-Studio v 9. okrožju Pariza izbral za umetniško platno in ga s tem oživel ter spremenil v umetniško delo.

PREBERITE ŠE: Pigalle Duperré – košarkarsko igrišče, kot ga še niste videli

Čeprav gre za instalacijo, je igrišče funkcionalno in zadosti vsem košarkarskim pravilom. Umetnino tvorijo pisane okrogle in abstraktne oblike, z delom pa se je GUE poklonil lokalnemu umetniku Carlu Carri.

Galerija – košarkarsko igrišče kot ulična umetnost:

Košarkarsko igrišče PlaygroundOdpri galerijo

Rezidenca za 250 milijonov dolarjev Razkošna vila za 250 milijonov prihaja s 30-milijonsko zbirko avtomobilov Treehotel: Hotel na drevesu na Švedskem Treehotel: hotel na drevesu na Švedskem Kavarne Starbucks Vstopite v najbolj edinstvene kavarne Starbucks Zlovešče stavbe Zlovešča arhitektura – zgradbe za zlobce · · · · ·