Po tem jih prepoznaš: slabe lastnosti, ki jih imajo le nadpovprečno pametne osebe
V zraku · buzz buzz

Višje število intelegenčnega količnika ne prinaša le prednosti, temveč tudi slabosti – nadpovprečno inteligentni ljudje se namreč soočajo s številnimi težavami, ki jih druge osebe (morda) niti ne poznajo.

Inteligentnost nam omogoča, da do zastavljenih ciljev pridemo po krajši poti. A kljub temu s seboj prinese vrsto problemov. Nadpovprečno inteligentni ljudje imajo namreč velikokrat težave s samozavestjo, odločanjem, sproščenostjo 

Slabe lastnosti, ki jih imajo le nadpovprečno pametne osebe …

1. Več mislite, kot govorite.

Čeprav vas določena tema zanima, svojega mnenja o njej ponavadi ne podate takoj. Medtem ko drugi že izražajo svoje ideje, vi še vedno razmišljate o širšem kontekstu problema, ker se želite prepričati, da je vaša izjava relevantna.

2. Ne uživate ob sproščenem čvekanju.

Vaši prijatelji se smejijo, pripovedujejo vice, opisujejo dogodivščine …, vi pa vseskozi razmišljate o drugih stvareh. Pogovor poskušate speljati v drugo smer, a neuspešno. Na koncu ugotovite, da morate improvizirati, a vam tudi to ne gre najbolje od rok.

3. V službi se vseskozi preganjate.

Pri delu nenehno iščete situacije, v katerih se lahko izboljšate. Ko neko stvar obvladate, se želite naučiti nekaj novega. Delati želite v dinamičnem okolju, v katerem vsak dan prinesete spremembe.

4. Težko sprejemate odločitve.

Končne odločitve ne morete sprejeti, preden pretehtate vse možnosti za razrešitev konfliktne sitaucije. Na tak način sicer lahko pridete do najboljše možne odločitve v danem trenutku, a pri tem porabite veliko truda in časa.

5. Običajno potegnete krajši konec.

Kljub temu, da trdno stojite za svojim stališčem, se zanj niste pripravljeni pretirano boriti, saj razumete poglede z drugih zornih kotov. Tudi če ste prepričani, da imate prav, veselje prepustite drugim.

6. Pogosto dvomite vase.

Glede na to, da razmišljate o celi vrsti različnih stvari, ni nič nenavadnega, da razmišljate tudi o sebi. Ker svoje ideje velikokrat prepustite drugim, ste redko nagrajeni, kar vpliva na vašo samozavest.

5 živil, ki jih ne bi smeli mešati z alkoholom 5 živil, ki jih ne bi smeli mešati z alkoholom Psihologija mode: BIZARNE stvari, ki jih tvoja oblačila povedo o tebi drugim Psihologija mode: BIZARNE stvari, ki jih tvoja oblačila povedo o tebi drugim A je to sploh realno?! Stvari, ki jih moški na skrivaj počnejo s penisom Stvari, ki jih moški na skrivaj počnejo s penisom Od danes nič več ne bo isto: dokazali so, da se moške in solze razlikujejo Od danes nič več ne bo isto: dokazali so, da se moške in ženske solze razlikujejo ·