Lucy Sparrow v svoji mehki trgovinici The Cornershop.
V zraku · buzz buzz

Če bi se v Londonu sprehodili mimo trgovinice The Cornershop, bi na prvi pogled skozi vitrine videli le običajno špecerijo, polno vsakdanjih pločevink kokakole, škatel kosmičev in revij. Šele če bi pogledali bolje, bi dojeli, da so v resnici prav vsi izdelki sešiti iz mehke klobučevine. Lucy Sparrow je s super poslovno idejo ustvarila najmehkejšo pop-up trgovino na svetu, ki ponuja več kot 4000 znanih blagovnih znamk narejenih iz filca.

Mlada angleška umetnica Lucy Sparrow rada šiva. In to je nepretrgoma počela tudi zadnjih sedem mesecev. V tem času je sešila več kot 4000 živilskih izdelkov znanih blagovnih znamk iz filca. Tako je vogalno trgovinico v Bethnal Greenu v vzhodnem Londonu napolnila z vrečkami čipsa in zamrznjene zelenjave, z revijami, škatlicami cigaret, čokoladicami, pločevinkami in sladkarijami – vsemi sešitimi na roke, vsemi unikatnimi in vsemi neizmerno mehkimi.

Lucy je svojo poslovno idejo izvedla s pomočjo Kickstarterja. Na njem je zbrala približno 13.500 evrov, s katerimi se je lahko lotila replike tipične britanske trgovine z živili. Tako je ustvarila The Cornershopnajmehkejšo trgovinico na celem svetu, v katerem je celo blagajna iz mehke klobučevine in ki v resnici deluje kot umetniška instalacija in stalni razstavni prostor Lucyjinih drobnih unikatnih umetnin.

Skozi celoten avgust v trgovini The Cornershop svoja živila/umetniške izdelke prodaja Lucy Sparrow sama, naročite pa jih lahko tudi v njeni spletni trgovini. Več projektov Lucy Sparrow lahko poiščete tukaj.

Za pokušino pa si nekaj izdelkov, ki jih vsakodnevno kupujete v svoji lokalni trgovini, oglejte v naši fotogaleriji!

Odpri galerijo
Screen Shot 2014-08-07 at 14.22.58 V New Yorku podzemno postajo spremenili v improviziran spa center laptop-woman-in-bed-at-night Kaj imajo skupnega inteligentni ljudje? Vsi hodijo pozno spat. cover The Ballerina Project – elegantne baletke na ulicah svetovnih velemest HT_Olivia_Wilde_Glamour_01_MT_140805_16x9_992 Dojenje po zvezdniško: Olivia Wilde med dojenjem pozirala za revijo Glamour · · ·