Pouncer
V zraku · tehnologija

Pouncer je prav poseben dron. Razvil ga je vojaški strokovnjak Nigel Gifford, namenjen pa je dostavi vakuumsko pakirane hrane in medicinske oskrbe na težko dostopna mesta. Še več, take pošiljke bo mogoče celo pojesti in to z najnovejšo različico drona vred.

Pouncer je dron, namenjen dostavi pomoči žrtvam naravnih nesreč in vojnih žarišč. Prva različica je izdelana iz obnovljivih materialov, v roku enega leta pa želi Windhorse Aerospace te zamenjati z užitnimi komponentami, kar pomeni, da bodo lahko žrtve naravnih nesreč in vojnih žarišč pojedle tudi sam dron.

PREBERITE ŠE: Scorpion 3 – prvi leteči motocikel, ki ga bo moč kupiti

Pouncer bo na voljo v treh velikosti. Mark 1 bo lahko prenašal dvajset kilogramov pomoči, Mark 2 petdeset in Mark 3 kar sto kilogramov. Dron bo v zrak izstrelil katapult bodisi ga bodo spustili iz balona ali letala, odvisno od situacije. V primeru letala se bo lahko dron od posadke ločil že 35 kilometrov od cilja in s tem močno zmanjšal tveganje dostavljavcem pomoči. Dostavljal naj bi do sedem metrov natančno.

Galerija – dron Pouncer:

PouncerOdpri galerijo

Google in Microsoft proti piratom Google umika piratske spletne strani s prve strani shutterstock_538028968 Kolumna: Je televizija postala radio? oziroma Medijski ‘gangbang’ milenijcev Air-Ink Air-Ink: črnilo za pisala in kartuše iz avtomobilskih izpuhov Novi Razor Blade (2017) Novi Razor Blade (2017) – brezkompromisni igričarski prenosnik · · ·