Mož, ki žejnim divjim živalim vsak dan dostavi svežo vodo

Ne, svet ni poln le slabih novic. Tukaj je ena zelo dobra novica, novica o dobroti, predanosti, rahločutnosti in velikodušnosti. To je zgodba o možu, ki divjim živalim na sušnem območju vsak dan dostavi svežo pitno vodo. V nadaljevanju si preberite, kdo je Patrick Kilonzo Mwalua in zakaj smo ga poimenovali 'zavetnik živali'.

Spoznajte Patricka Kinolza Mwaluo oziroma človeka, ki divjim živalim v sušnih predelih kenijskega narodnega parka Tsavo West National Parka dostavlja vodo. Ta velikodušen kmetovalec, ki se sicer ukvarja s pridelavo graha, je prišel na to idejo po tem, ko je videl strašanske posledice, ki jih ima globalno segrevanje. “Ne dežuje več toliko, ko je včasih. Zato sem začel živalim dostavljati vodo. Če ne bi, bi lahko umrle,” je še dodal Patrick.

PREBERITE ŠE: Svet skozi oči živali: kako vidijo živali?

To je Patrick Kinolzo Mwalua, 'zavetnik živali'.
To je Patrick Kinolzo Mwalua, ‘zavetnik živali’.

Ta tako vsak dan nekaj ur preživi v vročini na cesti, da žejnim živalim dostavi vodo. Kadarkoli se prikaže s svojim tovornjakom, ki pripelje slabih 12 tisoč litrov sladke vode, ga pridejo pozdravit tako sloni kot bivoli, antilope in zebre. “To področje je popolnoma brez vode, tako da so živali odvisne od človeka. Če jim ne bomo pomagali, bodo umrle,” je za Dodo povedal Mwalua. “Sinoči sem našel 500 bivolov, ki so čakali na vodo. Ko sem prišel, so vodo dobesedno zavohali in so začeli piti takoj, ko sem začel polniti suho luknjo. Živali so tako navdušene.”
Patrickova strast do divjih živali je navdihnila nekaj Američank, ki so zanj ustanovile stran GoFundMe. Ta je obljubil, da bo še naprej skrbel za živali kolikor bo le mogoče.
Čudovito, kajne?

Galerija – mož, ki žejnim divjim živalim vsak dan dostavi svežo vodo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!