Pouncer: užitni dron, ki dostavlja pomoč žrtvam naravnih nesreč in vojnih žarišč

Pouncer

Pouncer je prav poseben dron. Razvil ga je vojaški strokovnjak Nigel Gifford, namenjen pa je dostavi vakuumsko pakirane hrane in medicinske oskrbe na težko dostopna mesta. Še več, take pošiljke bo mogoče celo pojesti in to z najnovejšo različico drona vred.

Pouncer je dron, namenjen dostavi pomoči žrtvam naravnih nesreč in vojnih žarišč. Prva različica je izdelana iz obnovljivih materialov, v roku enega leta pa želi Windhorse Aerospace te zamenjati z užitnimi komponentami, kar pomeni, da bodo lahko žrtve naravnih nesreč in vojnih žarišč pojedle tudi sam dron.

PREBERITE ŠE: Scorpion 3 – prvi leteči motocikel, ki ga bo moč kupiti

https://vimeo.com/197886241
Pouncer bo na voljo v treh velikosti. Mark 1 bo lahko prenašal dvajset kilogramov pomoči, Mark 2 petdeset in Mark 3 kar sto kilogramov. Dron bo v zrak izstrelil katapult bodisi ga bodo spustili iz balona ali letala, odvisno od situacije. V primeru letala se bo lahko dron od posadke ločil že 35 kilometrov od cilja in s tem močno zmanjšal tveganje dostavljavcem pomoči. Dostavljal naj bi do sedem metrov natančno.

Galerija – dron Pouncer:

Dodatne Informacije

Več informacij:
windhorse.aero

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše slušalke 2021