Čudežno zdravilo iz ingverja, medu in limon.
Utrip mesta · zdravje & lepota

Poznaš čudežno zdravilo za prehlad? Bliža se sezona prehladov in tudi gripe, a če bi rad vso letošnjo jesen in zimo ostal zdrav ter pozabil na obiske zdravnika in lekarne, moraš izdelati to čudežno domače zdravilo za prehlad iz pogosto spregledane začimbe, ki lahko postane tvoje edino zdravilo; zdravila proti prehladu, gripi, bolečemu grlu in podobna bodo le še spomin. Je namreč tako močno, da te zaščiti pred virusi in bakterijami (če ga redno uporabljaš, krepi obrambne mehanizme), istočasno pa tako preprosto, da ga lahko zameša še otrok. In kaj je njegova skrivna sestavina? Ingver!

Domače zdravilo za prehlad – ingver je ta čudežna azijska začimba, polna mineralov, vitaminov in eteričnih olj, te bo rešil pred nahodom, gripo in podobnimi zdravstvenimi tegobami, ki so stalnica vsake jeseni in zime. Zakaj bi zapravljal za zdravila in jih goltal, ko pa se lahko tega rešiš z enim samim domačim pripravkom iz ingverja. Gre za univerzalno zdravilo, zdravilo, zaradi katerega bo tvoja omarica za zdravila začela samevati, saj bo proč držal ne samo prehlade. gripna in druga virusna obolenja, ampak tudi glavobole in še marsikaj drugega. Z njim boš namreč tako zelo okrepil svoj imunski sistem, da virusom in bakterijam ne boš dal niti malo možnosti.

PREBERITE ŠE: Veš, kako v 10 sekundah ustaviti krvavitev? Trik iz kuhinje, ki ga moraš poznati!

Zdravilo iz ingverja pa ni zgolj preventiva, ampak tudi kurativa (za tedaj, ko že imaš vneto grlo ali se te je že lotil prehlad), toda če se priprave lotiš že danes, bo ostalo le pri preventivi.

Za čudežno zdravilo iz ingverja boš potreboval:

  • dve limoni
  • en srednje velik koren svežega ingverja
  • cca 500 gramov medu
  • žlico sode bikarbone

 

Priprava čudežnega zdravila iz ingverja

Najprej dobro operi limone, nato pa jih potopi v vodno kopel, v katero si že stresel žlico sode bikarbone. To bo z lupine odstranilo morebitne pesticide. V naslednjem koraku limone nareži na kolobarje, olupljen ingver pa na kocke. Oboje stresi v steklen kozarec in zalij s toliko medu, da sestavini prekrije. Mešanico pusti stati en dan, da ingver in limona izpustita sok. Naslednji dan mešanico v kozarcu dobro premešaj, kozarec zapri in za en mesec postavi v hladilnik. Zdravilo bo v tem času postalo želatinasto (po želji lahko zmesi dodaš toplo vodo). In to je to!

Uporaba zdravila iz ingverja

Uživaj ga v hladnejših dneh, in sicer vsak dan dve žlički. Podobno kot med ga lahko dodajaš v čaj.

Sladkor 5 nasvetov, kako omiliti željo po sladkorju Kozmetika Chanel. To je 10 najdražjih kozmetičnih blagovnih znamk na svetu Ko si opečeš jezik. To moraš storiti, če si opečeš jezik Hands at the table with empty set Dieta s postenjem – različne taktike, enaki rezultati? · ·