Noro preprosta frizura, ki pristaja čisto vsakemu obrazu
Utrip mesta · zdravje & lepota

To pomlad je ta frizura absolutni hit, saj pristaja čisto vsakem obrazu!

Četudi se lepotni trendi nenehno menjajo, so romatični kodri frizura, ki je obeležila več sezon in bo tudi letošnjo. Takšna pričeska je razigrana, neukrotljiva in izstopajoča, zato jo lahko nosite vsakodnevno ali takrat, ko se želite počutiti posebno.

Triki za kodranje, ki jih morate poznati!

Preden se lotite urejanja vaše pričeske, je pomembno, da se naučite, kako rokovati z napravo za kodranje las in katere kozmetične izdelke vaši lasje nujno potrebujejo.

Medtem ko se likalnik ali kodralnik segreva, je pomembno, da zaščitite lase z izdelki za toplotno obdelavo las. Pred kodranjem morate na lase nanesti izdelek, ki vsebuje sestavine za zaščito las pred topolo, hkrati pa pomaga, da nastane lep, ovalen koder, ki je tudi elastičen. S tem postopkom boste preprečili predvsem to, da bi poškodovali lase.

Ko se lotite postopka kodranja, je pomembno, da se naučite rokovati s kodralnikom ali likalnikom. Držite ga v roki tako, da nanj las navijete od korena do sredine, ne konic, ki jih toplota hitro poškoduje. Ne smete ga predolgo držati na lasu, ker bo koder trd in ga boste težko razčesali.

Ko zaključite s kodranjem, počakajte pol ure, preden začnete z razčesavanjem las, saj se morajo ohladiti, če želite, da trajajo dlje časa.

In kako ustvariti romantične kodre?

1. Potem, ko ste vaše lase zaščitili, razdelite pramene v tri dele – spodnji (od ušesa do ušesa), srednji (teme) in zgodnji (vrh glave). S kodranjem začnite pri spodnjem delu las in potujte proti vrhu glave. Lase kodrajte z debelejšim kodralnik ali likalnikom, ker bodo kodri večji in elastični.

2. Pramene postopoma navijajte in pustite kodralnik/likanik delovati kratek čas, ker jih ne smete poškodovati! Smer kodrov lahko določate glede na vaše želje – če jih boste navijali v smeri proti navzven, bodo divji, v smeri proti sebi, pa bodo bolj umirjeni.

3. Ko zaključite s kodranjem, počakajte pol ure, da se kodri ohladijo ter nato stresite lase in jih po potrebi razčesite.

Tega dermatologi niti v sanjah ne bi dali na svojo kožo Tega dermatologi niti v sanjah ne bi dali na svojo kožo shutterstock_549367423 5 stvari, ki nas utrujajo, pa se tega sploh ne zavedamo Nevarni modni in lepotni trendi, ki bi jih resnično morala opustiti Nevarni modni in lepotni trendi, ki bi jih resnično morala opustiti shutterstock_414531184 Miti o zdravju, ki zdravnike spravljajo ob živce