zenske frizure ki pomladijo
Utrip mesta · moda · ženska moda

Zakaj bi se izpostavljala kakršnemukoli stresu, če lahko s spremembo pričeske dosežeš naravno pomladitev obraza? Pametno izbrana frizura lahko namreč zmehča ostrejše linije obraza in tako preusmeri pozornost z nagubanih delov kože na tvoje lase, oči ali nasmeh. Sliši se mamljivo, zato ti priporočamo, da si ogledaš ženske frizure, ki te bodo pomladile.

Gotovo si že slišala, da boš s kratkimi lasmi dosegla pomladitev obraza. To seveda v veliki meri drži, vendar ni strogo pravilo, saj obstaja veliko več frizur različnih dolžin, ki bodo imele pomlajevalen učinek.

Preden te vpeljemo v svet frizur, ki imajo pozitiven učinek na tvoj videz, je pomembno, da spoznaš, kakšna je razlika med dolgimi in kratkimi lasmi, ki pomladijo obraz. Okusi so različni, zato je pomembno, da veš, da ti ne bo treba drastično spremeniti dolžine las (če imaš raje daljše frizure), če se boš želela naravno pomladiti.

Kratka frizura se namreč dobro poda različnim starostim, tipom in barvi las. Ključno je, da takšna pričeska ustvari volumen, zato bodo tvoji lasje videti bogato, kar je redkost pri starejših ženskah zaradi izgube las. Če pa imaš raje daljše lase, pa boš z njimi zakrila vse asimetrične napake na svojem obrazu, ki jih imajo vsi ljudje in so z leti očitnejše.

In katere so ženske frizure oziroma pričeske, ki te bodo pomladile?

Kratki lasje: pixie

Frizura pixie bo priljubljena tudi letos. Nekoč so jo nosile modne ikone, danes jo obožujejo moderne muze vseh starosti. Takšna frizura je še boljše videti z izstopajočimi ličili, unikatni nakitom ali drzno modno kombinacijo.

Četudi boš morala biti drzna, da se odločiš za takšno pričesko, je njena dobra lastnost ta, da se lahko odločaš med različnimi izvedbami pričeske pixie (daljše ali krajše), uredila pa jo boš 1,2,3.

Zakaj deluje? Ob takšni frizuri bodo ljudje najprej videli tvoj obraz. Pixie namreč izpostavi čeljust oziroma kostno strukturo in preusmeri pogled z gub. Četudi se zdi, da je takšna frizura otročja, je ravno to tisto, kar želiš doseči – navihanost, igrivost in mladost.

Pomembno je, da veš, da  pixie frizura ni za vsakogar, zato se posvetuj s svojim frizerjem. Če tvoji lasje hitro rastejo, se zavedaj, da boš morala pogosteje obiskovati frizerja, ker določene različice te pričeske zahtevajo točno določeno dolžino, če želiš, da je frizura videti dobro in modno.

Srednja dolžina las: fru fru, rahlo valoviti kodri

Če imaš rada dolge lase in se od njih težko posloviš, ti priporočamo, da za začetek poskusiš s srednjo dolžino las. Ženske, ki so že vstopile v četrto desetletje življenja so videti bolj ženstveno s srednjo dolžino las, ki je med drugim tudi večno priljubljena pričeska med ženskami nasploh.

Zakaj deluje? Če na srednjo dolžino las narediš rahlo valovite kodre, boš ustvarila volumen. Tanek in sploščen las te postara, volumen pa naredi obraz ostrejši in zakrije gube.

View this post on Instagram

Thank you @interviewmag @christian_macdonald_studio

A post shared by Penélope Cruz (@penelopecruzoficial) on

Če imaš visoko čelo in bi ga rada skrila, se na rahlo valovite lase srednje dolžine poda tudi frufru, ki nekoliko oster obraz naredi mehkejši. Takšna pričeska je priporočljiva za ženske, ki imajo gostejše lase. Če so tvoji lasje redki, ti priporočamo, da narediš več kodrov.

Dolgi lasje: asimetrično postriženi lasje, visok čop, lasje za ušesi

Četudi si verjetno neštetokrat slišala, da dolgi lasje postarajo, to ne drži, če jih pravilno oblikuješ. Vsi ljudje imajo nekoliko asimetričen obraz, ki je z leti izrazitejši. Dolgi lasje bodo te pomanjkljivosti zakrili.

Zakaj deluje? Asimetično postriženi lasje bodo zakrili pomanjkljivosti na tvojem obrazu le, če boš prečo s sredine premaknila v levo ali desno stran. Preča na sredini poudari pomanjkljivosti, zato je smotrno, da lase urediš z zigzag metodo ali prečo na stran, ki nekoliko zmehča “napake”.

Dolge lase, ravne ali nežno valovite, lahko umestiš tudi za ušesa, ker imajo enak učinek kot osvetljevanje (angl. strobing). Ličnice bodo poudarjene, obraz pa bo dobil svež in mladosten sijaj.

Takšna pričeska je primerna za ženske z okroglim obrazom in lasmi, ki dolgo časa ohranjajo svojo obliko. Če namreč lase zlikaš ali skodraš, je dobro, da ohranijo obliko tekom dneva, saj bo drugače tvoj obraz videti utrujeno, če bodo lasje napol skodrani ali napol ravni.

Ko te spuščeni lasje motijo, pa jih spni v visok čop. Prednost takšne frizure je v tem, da na tvojem obrazu ustvari narobe obrnjen trikotnik – ko se staraš, je ta trikotnik obrnjen pravilno, in sicer je daljši del na tvoji bradi (česar nočeš), v mladosti pa je trikotnik narobe obrnjen in je tako daljši del na tvojih očeh.

Kendall+Kylie Exclusive Handbag Collection FS2019_Kampagnenmotiv Ekskluzivna kolekcija Kendall + Kylie zdaj tudi v Deichmannu zenske kopalke 2019 Ženske kopalke 2019: 7 top trendov za ženske kopalke Najboljši ženski dežni plašči 2019: od klasike do futurizma Najboljši ženski dežni plašči 2019: od klasike do futurizma fashion Ženski parfumi 2019: 5 top vonjev za letošnje leto ·