Razlike v velikosti porcij po svetu
Utrip mesta · kulinarika

Ste vedeli, da McDonald’s po svetu ne streže enako velikih porcij krompirčka? Japonski pomfrit srednje velikosti ima na primer 454 kalorij, britanski pa ”zgolj” 337. Enako velja za druge verige hitre hrane, kot sta KFC in Subway, kjer se iste porcije med seboj precej razlikujejo. Isti KFC-jev hamburger v Kanadi je tako na primer 35 gramov težji kot njegov avstralski ”brat dvojček”, šteje pa tudi 122 kalorij več. Preverite še ostale zanimive primerjave velikosti porcij hitre hrane po svetu.

Kljub drugačnemu prepričanju Združene države Amerike ne strežejo največjih porcij hitre hrane, ki je sicer v mnogočem kriva za porast debelosti in je pri otrocih dosegla že epidemične razsežnosti, tudi sicer pa postaja prevladujoč zdravstveni problem v industrializiranih državah.

Primerjava velikosti porcij hitre hrane po svetu kaže, da po velikosti hamburgerjev in številu kalorij ”zmagujejo” Nemci in Kanadčani, v kategoriji krompirčka Japonci (no, to pa je presenečenje!), največje in najbolj kalorične sendviče pa Subway streže v Hongkongu.

PREBERITE ŠE: Kako se je pri McDonald’su velikost porcij spreminjala skozi čas

V nadaljevanju si lahko ogledate zanimivo infografiko, ki razkriva različne velikosti poimensko istih porcij hitre hrane po svetu.

Primerjava velikosti porcij hitre hrane po svetu:

Kako se znebiti pešk v lubenici? Lubenica: kako se najlažje znebiti pečk v lubenici? Kuhinjski trik - rezanje banane na kose Kuhinjski triki: kako narezati banano na enakomerne koščke z eno potezo? Kako izbrati pravo lubenico? Kako izbrati pravo lubenico, da bo ta sočna in sladka? Sendvič za kraljico Elizabeto Sendvič modre krvi – sendvič za kraljico Elizabeto ·