Primerjava velikosti porcij hitre hrane po svetu

Razlike v velikosti porcij po svetu

Ste vedeli, da McDonald’s po svetu ne streže enako velikih porcij krompirčka? Japonski pomfrit srednje velikosti ima na primer 454 kalorij, britanski pa ''zgolj'' 337. Enako velja za druge verige hitre hrane, kot sta KFC in Subway, kjer se iste porcije med seboj precej razlikujejo. Isti KFC-jev hamburger v Kanadi je tako na primer 35 gramov težji kot njegov avstralski ''brat dvojček'', šteje pa tudi 122 kalorij več. Preverite še ostale zanimive primerjave velikosti porcij hitre hrane po svetu.

Kljub drugačnemu prepričanju Združene države Amerike ne strežejo največjih porcij hitre hrane, ki je sicer v mnogočem kriva za porast debelosti in je pri otrocih dosegla že epidemične razsežnosti, tudi sicer pa postaja prevladujoč zdravstveni problem v industrializiranih državah.

Velikosti posameznih porcij se po svetu razlikujejo.
Velikosti posameznih porcij se po svetu razlikujejo.

Primerjava velikosti porcij hitre hrane po svetu kaže, da po velikosti hamburgerjev in številu kalorij ”zmagujejo” Nemci in Kanadčani, v kategoriji krompirčka Japonci (no, to pa je presenečenje!), največje in najbolj kalorične sendviče pa Subway streže v Hongkongu.

PREBERITE ŠE: Kako se je pri McDonald’su velikost porcij spreminjala skozi čas

V nadaljevanju si lahko ogledate zanimivo infografiko, ki razkriva različne velikosti poimensko istih porcij hitre hrane po svetu.

Primerjava velikosti porcij hitre hrane po svetu:

Srednje velik pomfrit v ZDA in na Japonskem isto pomeni le na papirju, v praksi pa se razlikujeta po velikosti.
Srednje velik pomfrit v ZDA in na Japonskem isto pomeni le na papirju, v praksi pa se razlikujeta po velikosti.

Dodatne Informacije

Več informacij:
comparethemarket.com.au

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Gin tonik krofi: recept za sladico, ki bo navdušila ljubitelje te kultne pijače