Razpoložljivi mesečni dohodek prebivalstva po državah.
Utrip mesta · destinacija

Razpoložljivi mesečni dohodek prebivalstva je podatek s katerim radi opletamo, a dejansko o situaciji po svetu ne vemo kaj dosti. Seveda poznamo tiste bližnje s katerimi se radi primerjamo, predvsem tiste, ki so visoko nad nami, a vmes je še en kup držav, ki vas bodo s svojimi številkami morda presenetile. Če vas zanima, koliko ljudje po vsem svetu v povprečju zaslužijo v svoji državi, se zatopite v infografiko ameriškega portala Movehub. In kje je Slovenija?!

Razpoložljivi mesečni dohodek prebivalstva je najpomembnejši dejavnik potrošnje (gre za znesek po obdavčitvi). Podatke iz infografike so zbrali pri Numbeo.com, jih z rezultati raziskav med leti 2010 in 2014 oplemenitili pri statistični spletni strani NationMaster, v sliko pa spravil pri Movehubu. Pa si poglejmo, kaj pravijo.

PREBERITE ŠE: Infografika: svetovni zemljevid sreče ali kje na svetu so ljudje najbolj srečni

prater Kam na enodnevni izlet z otroki? Zemljevidi in preglednice, ki šokirajo. Zemljevidi in preglednice, ki vas bodo šokirale iStock_000001986775_Medium Kam na enodnevni izlet v hribe? Milan skyline from “Duomo di Milano”. Italy. Milano – z aperitivom po modni prestolnici · ·