recept_3_rdece_zelje
Utrip mesta · kulinarika

Vsak mesec bomo pripravili šest novih in zanimivih receptov, zato nas pridno spremljaj in sodeluj v nagradni igri Jamnice.

Sestavine (za 4 osebe): 1 kg rdečega zelja, oljčno olje, rdeča čebula, 1 žlička sladkorja, 1 dcl rdečega vina, 4 dcl zelenjavne jušne osnove, ščepec mletega muškatnega oreščka, 1 kislo jabolko, sol

Priprava: Jabolko olupimo in naribamo. Čebulo na drobno nasekljamo. Zeljne liste temeljito operemo, jim odstranimo glavne žile in narežemo na trakove. Na kuhalnik pristavimo večjo kozico, v kateri segrejemo olje. Dodamo nasekljano čebulo in jo pražimo, da postekleni. Dodamo še sladkor in zalijemo z vinom. V ponev stresemo zelje in dodamo muškatni orešček. Po okusu solimo in prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Lonec pokrijemo in na zmernem ognju dušimo približno 30 minut. Deset minut pred koncem kuhanja zelju dodamo naribano jabolko ter vse skupaj dobro premešamo. Zelje serviramo na krožnike in ponudimo kot prilogo.

V kolikor želite oddati svoj glas za rdeče zelje, izpolnite spodnji obrazec.

Nagradna igra poteka od 21.10. do 31.12.2013. Nagrajenec ali nagrajenka bo o prejemu nagrade obveščen/a preko elektronske pošte.
Nagradna igra se izvaja v skladu s splošnimi pogoji objavljenih na teh straneh.

Grške predjedi Grška kuhinja – kuhinje sveta – Grčija Ruska kuhinja Ruska kuhinja – kuhinje sveta – Rusija Hrana na letalih Najbolj okusna hrana, ki jo lahko dobite na letalu Biogetta Biogetta – naravna mešanica slovenske bio zelenjave ·