Medtem ko čakate na božično večerjo, vam kruli v trebuhu in se cedijo sline, so prigrizki kot voda v Sahari. Pogoj seveda je, da so okusni. Zato si oglejte, kateri so 3 slastni praznični prigrizki.
Verjetno že razmišljate o hrani, ki jo boste pripravljali za božično večerjo. Ne pozabite niti na prigrizke. Tu so 3 slastni praznični prigrizki, ki jih boste zelo hitro pripravili.
Sirove kroglice
Mini sirove kroglice s suhimi brusnicami in sirom, povaljane v pekan orehih? JA, prosim!
SESTAVINE:
- 225 g kremnega sira
- 75 g sira z modro plesnijo
- 90 g posušenih brusnic (na drobno nasekljane)
- 200 g pekanov (na drobno naskljani)
- bobi palčke
PRIPRAVA:
V posodi srednje velikosti združite kremni sir, sir z modro plesnijo in sušene brusnice. Iz nastale mase naredite 24 kroglic. Pokrijte jih in počakajte dve uri, da se strdijo. Medtem na drobno narežite pekane in jih popecite v pečici (7 do 10 minut na 180 stopinj Celzija). Ko se ohladijo, po njih povaljate kroglice. Kroglice naj se hladilniku ohladijo. Tik preden jih postrežete, jih postavite na bobi palčke.
Crostini s hruško in granatnim jabolkom
Crostini s hruško in granatnim jabolkom so odlična rešitev, če želite čim bolj preprosto zadovoljiti vaše brbončice.
SESTAVINE:
- bageta, 6 rezin
- oljčno olje
- 2 veliki hruški (olupljeni in na drobno narezani)
- 1 žlica masla
- ½ žlice cimeta
- 60 ml javorjevega sirupa
- ½ žlice balzamičnega kisa
- 160 g granatnega jabolka (sadeža)
- 160 g kremnega sira (lahko tudi z okusom cimeta)
PRIPRAVA:
Crostine polijte z olivnim oljem. Nato jih premažite s kremnim sirom. Pustite jih stati. V ponvi stopite maslo, ki mu nato dodajte hruške, cimet in javorjev sirup. Sestavine prežite na ognju tako dolgo, da nastane kremasta dišeča zmes. V maso dodajte balzamični kis in granatno jabolko. Sadno maso položite na vsak crostin. Postrezite takoj.
Polnjene gobe
Preprost recept, ki je prijazen tudi veganom.
SESTAVINE:
- 12 šampinjonov
- 325 g speštanega krompirja
- 80 g špinače (narezane)
- 45 g krušnih drobtin
- 2 žlici masla
- ¼ česna v prahu
- ⅛ žlice popra
PRIPRAVA:
Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. Zmešajte speštani krompir s špinačo. Na pekač položite gobice, ki jih nato napolnite z nastalo maso. V ločeni posodi zmešajte krušne drobtine, maslo, česen in poper. Maso premažite po polnilu v gobah. Gobe pecite 20 minut in jih takoj postrezite.