ICE-CREAM2_3339379b
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Priprava sladoleda je tako enostavna, da lahko zanjo uporabimo tudi nekatere manj običajne sestavine kot je naprimer bazilika. Tudi če vam zelišča niso najbolj pri srcu, je ta sladoled iz bazilike vreden poskusa.

S tem receptom lahko pripravimo liter osvežilnega sladoleda iz bazilike!

Sestavine sladoleda iz bazilike:

15 g listov bazilike
120 g sladkorja
4 velike rumenjake
450 ml polnomastnega mleka
450 ml sladke smetane

Za jagodni preliv:
300 g razrezanih jagod
150 g sladkorja
1 žlica svežega limoninega soka

Priprava sladoleda iz bazilike:

V mešalniku v prah zmešamo liste bazilike in sladkor, ki ju nato postavimo v posodo skupaj z rumenjaki in mešamo dokler se rumenjaki ne nekoliko spenijo. V drugem loncu segrejemo mleko, da postane vroče, a ne vrelo, nato ga dodamo zmesi in dobro premešamo. Sedaj celotno zmes počasi v loncu za kakšno minuto segrejemo in ob tem konstanto mešamo, dokler se ne malce zgosti. Potem zmes postavimo v posodo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Nato našo kremasto zmes postavimo v mešalnik za sladoled in sledimo običajnim navodilom priprave. Če mešalnika nimamo, bomo ta korak spustili. Naš sladoled sedaj položimo v plastično posodo in jo pokrijmo s pokrovom ter ga za šest ur postavimo v zmrzovalnik. Po želji lahko sladoled jemljemo iz zmrzovalnika vsake dve uri, da ga malce premešamo. Sedaj lahko pripravimo še jagodni preliv. Jagode, limonin sok in sladkor položimo v ponev ter sestavine skupaj mešamo dokler ne preliv zavre, nato ga na nižji temperaturi počasi mešamo dokler ne dobimo želene gostote. Preden sladoled serviramo, da za 20 minut postavimo ven iz zmrzovalnika in ga nato prelijemo z jagodnim prelivom. Pa dober tek.

Nutellin milkshake Recept: Nutellin mlečni napitek, ki ga pripravimo brez mešalnika #milkshake cover-pie-strawberry Recept: Jagodna pita iz sira mascarpone Cheesecake v kozarcu Recept za cheesecake v kozarcu Andaluzijski gaspačo Recept: andaluzijski gaspačo – idealna jed za vroče poletne dni · · · ·