Jagodne cimetove rolce
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Jagodne cimetove rolce so ena izmed tistih čudežnih sladic, ki za pripravo ne zahtevajo veliko časa in spretnosti, njihov izgled in okus pa kljub temu prepričata in navdušita.

Jagodne cimetove rolce ne zahtevajo veliko in nudijo ogromno. Njihov poln okus in nežna struktura sta kot nalašč za vesela prijateljska druženja in prijetne večere v družbi najdražjih.

Recept za jagodne cimetove rolce:

Sestavine:

  • 1 paket odtajanega zamrznjenega listnatega testa
  • 5 žlic zmehčanega masla
  • 1 skodelica jagodne marmelade
  • 3 skodelice narezanih svežih jagod
  • 1 čajna žlička mletega cimeta
  • ¾ skodelice sladkorja v prahu
  • 2 žlici mleka

Postopek:
Pečico predhodno ogrejemo na 180 stopinj. Na pomokani površini razvaljamo odtajano listnato testo in ga do robov premažemo z žlico in pol zmehčanega masla. Enako storimo s polovico skodelice jagodne marmelade in pazimo, da pri tem ne namažemo robov. Po marmeladi enakomerno potresemo polovico svežih jagod in cimeta in testo previdno zvijemo v rulado. Rulado z ostrim nožem razrežemo na šest enakih delov in vsakega od njih položimo na pekač, ki ga predhodno obložimo s papirjem za peko. Postopek ponovimo z drugo polovico testa. Poln pekač položimo v pečico in pečemo približno 30 minut. Med pečenjem iz preostalih sestavin pripravimo preliv – v skledi zmešamo sladkor v prahu, maslo, mleko in marmelado – in z njim prelijemo zlato rumene jagodne rolce. Dober tek!

new Recept: Vrtnica, ki je v resnici slastna jabolčna sladica Omleta s šparglji Recept: Rahla omleta s šparglji Velikonočna čokoladna jajca polnjena s karamelo in lešnikovo kremo Recept – Velikonočna čokoladna jajca polnjena s karamelo in lešnikovo kremo Pehtranova potica Recept: Tradicionalna pehtranova potica · · ·