fbpx

Parfum “Neandertal”: Dišava za sodobne neandertalce

Parfum “Neandertal”:

Oblikovalec Kentaro Yamad je “oče” sodobne dišave, ki nas spomni na naše, že dolgo pozabljene sorodnike, neandertalce. Preverimo, kako poteka starodavna izdelava parfuma “Neandertal”…

Izumitelj oksimorona, parfuma za neandertalce “Neandertal“, si je pri kreativnem ustvarjanju zamislil alternativno zgodovino, v kateri neandertalci preživijo vse do današnjega časa, ki mu vladajo visoko estetizirani produkti in množična potrošnja. Ob omembi neandertalcev pomislimo na vse kaj drugega kot na vrhunsko higieno, ob omembi dišave “Neandertal” pa na vse kaj drugega kot dišavo z omamnim vonjem. Prav to je oblikovalca Kentara Yamada vodilo k oblikovanju inovativnih porcelanastih stekleničk, ki so prava umetnost.

Kalup za stekleničke je oblikoval s pomočjo mojstra, ki še vedno uporablja topa orodja, ki so jih včasih uporabljali neandertalci, in tako dosegel obliko stekleničk, ki bi bila všeč tudi našim daljnim sorodnikom.

PREBERITE ŠE: Retro brivski set Truman

Dodatne Informacije

Več informacij:
http://www.kentaroyamada.com/

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!