fbpx

Trend: Kakšno vrtno pohištvo je moderno leta 2015

Zunanji bivalni prostori postajajo vse bolj podobni notranjim.

Vrtno pohištvo je eden najpomembnejših detailov vsakega vrta. Zgodnja pomlad pa popolni čas, da se posvetimo trendom leta 2015 na področju vrtnega pohištva, ki nas navdušujejo s svojo pisanostjo in novimi materiali.

Hkrati z daljšimi dnevi se počasi pričenja tudi sezona preživljanja časa na prostem. Naši vrtovi bodo postali nadomestek dnevnih sob, kjer bomo lahko počivali po napornih delavnikih ali pa se s prijatelji sprostili ob piknikih. Trendi leta 2015 na področju vrtnega pohištva so precej zanimivi, najbolj pa izstopa prepletanje zunanjega in notranjega prostora; ki vizualno nista več strogo ločena. Veliko je opaziti barvitih kosov, narejenih iz plastike ali kovine. Živo rožnati, električno modri in travnato zeleni stoli, počivalniki in senčila bodo brez dvoma poživili naš vrt.

Zelo popularno pohištvo iz kovinske žice. Sofisticiran bel počivalnik Lama podjetja Zanotta.
Zelo popularno pohištvo iz kovinske žice. Sofisticiran bel počivalnik Lama podjetja Zanotta.

Trenutno zelo popularno pohištvo iz kovinske žice je navdih pravzaprav našlo v vrtni opremi, tako ni nič presenetljivega, če je trend mogoče opaziti tudi na področju zunanjega pohištva. Vizualno transparentni kosi delujejo zelo sofisticirano ter prostoru dodajo luksuzni pridih. Eden izmed bolj popularnih materialov ostaja les; tako recikliran, v obliki predelanih industrijskih palet ali v kateri izmed eksotičnih vodoodpornih izvedb. Zelo popularno postaja zunanje oblazinjeno pohištvo. Novi vodoodporni materiali omogočajo izdelavo udobnih pohištvenih kosov, ki so odporni na neugodne vremenske razmere.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!