Recept za jagodne srčke s čokolado
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Jagodni srčki s čokolado so popoln recept za valentinovo! Zakaj? Ne le ker so jagode v kombinaciji s čokolado posladek zaljubljencev, tudi težko boste našli kaj slajšega in kaj bolj preprostega za pripravo kot prav jagodne srčke s čokolado, ki bodo prekosili prav vse sladice iz trgovine. Pravijo, da gre ljubezen skozi želodec, in s to sladice si boste nabrali ogromno pozitivnih točk. Najlepše darilo je namreč tisto, ki pride iz srca in ga izdelate sami.

Jagodni srčki s čokolado so popolno darilo za valentinovo. Da, lažje je kupiti bombonjero, a zakaj ne bi na dan zaljubljencev svojega dragega ali drage presenetili s svojo kulinarično mojstrovino, ki ne bo prav nič zaostajala za pralineji, bajaderami ipd.

PREBERITE ŠE: Recept: čokoladni mousse iz ene sestavine

Recept za jagodne srčke, oblite s čokolado, je kot nalašč za izkazovanje ljubezni. Poleg tega je preprost, priprava ne vključuje peke in zahteva zelo malo sestavin.

Valentinov recept za jagodne srčke s čokolado:

Sestavine za jagodne srčke s čokolado:

  • 500 g čokolade za kuhanje
  • pol skodelice jagod
  • 250 g skute
  • čokoladni piškoti v obliki sendviča (Moto, Hit …)
  • mrvice/živilska barvila

Postopek priprave jagodnih srčkov s čokolado:
Sesekljane jagode zmešaj s skuto. Nato v vrečki za zamrzovanje zdrobi piškote in jih dodaj masi iz skute in jagod. Vse skupaj razporedi po nameščenem pekaču, da bo masa debela nekje 2 centimetra.

Vse skupaj za nekaj ur postavi v hladilnik. Ko se strdi, z modelčkom iz nje izreži srčke. Nato z vodno kopeljo ali v mikrovalovni pečici stopi čokolado ter začni vanjo pomakati piškote, ki jih polagaš na papir za peko. Za konec jih lahko potreseš z mrvicami ali okrasiš z različnimi živilskimi barvami (tekočimi, v prahu ali iz paste). Ko se čokolada posuši, srčke shrani v posodo za piškote.

Recept za čokoladno kito Recept: slastna čokoladna kita Recept za Monte kolač Recept: kolač monte Recept za ričet Recept: ričet na najbolj preprost način Čokoladni mousse Recept: čokoladni mousse iz ene sestavine · · · ·