Tukaj je recept za božanske limonine palačinke z makovimi semeni in slastnim domačim jagodnim prelivom. Oboževane palačinke so lahko še boljše.
Palačinke za zajtrk. Limonine palačinke! Si lahko predstavljate še boljši zajtrk? Mi si ga lahko – tukaj je recept za božanske limonine palačinke z makovimi semeni in opojnim domačim jagodnim prelivom.
Recept za limonine palačinke z makovimi semeni in domačim jagodnim prelivom
Za limonine palačinke z makovimi semeni potrebujemo:
- 1 ¼ skodelice večnamenske moke
- 1 zvrhano žlico makovih semen
- 1 čajno žličko pecilnega praška
- ščepec soli
- ¼ skodelice sladkorja
- sok 2 limon
- 1 skodelica polnomastnega mleka
- ½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta
- 1 jajce
- 1 skodelico jagod, nasekljanih
Za slasten jagodni preliv potrebujemo:
- 1 ½ skodelice svežih jagod, nasekljanih
- 1 ½ skodelice sladkorja
- ½ skodelice vode
- ½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta
- 1 čajno žličko medu
Navodilo za pripravo:
Najprej se lotimo priprave sirupa. Jagode, sladkor, vodo, vanilijo in med stresemo v posodo za kuhanje in postavimo nad ogenj. Počakamo, da se sladkor raztopi in odstavimo. Zmes zmeljemo s paličnim mešalnikom in postavimo nazaj nad zelo šibak ogenj ter pustimo, da se zgosti. Vmes pripravimo palačinke. V veliki skledi zmešamo moko, mak, pecilni prašek in sol. V manjšo skledo damo limonin sok, sladkor, mleko, vanilijo in jajce in dobro premešamo. V suhe sestavine naredimo jamico in vanjo ulijemo limonino mešanico. Vse sestavine dobro premešamo in nazadnje masi nežno vmešamo tudi koščke jagod. Iz mase za palačinke spečemo palačinke in te prelijemo s slastnim domačim jagodnim prelivom. Mmm, dober tek!