Če združimo najbolj popularen namaz Nutello in največjo italijansko specialiteto lazanjo, dobimo noro desertno poslastico, ki vas bo obnorela. Se tudi vam cedijo sline medtem, ko iščete sestavine za pripravo Nutelasagne?
Nutelasagna je bogata, kremasta sladica v obliki lazanje, ki jo strežejo v newyorški pekarni Robicelli`s in je nemudoma postala najbolj zaželena sladkost na internetu. Vsako jutro se zunaj pekarne vije dolga vrsta ljudi, ki želijo svoj kos te sladice, kar je povsem pričakovano, saj se na seznamu sestavin nahajajo vse naše najljubše sladkosti.
Nutellina lazanja je namreč sestavljena iz plasti lazanjinih listov, jajčne kreme, Nutelle, sesekljane čokolade, praženih orehov in sladke kreme iz beljakov.
Lastnika pekarne Allison in Matthew Robicelli sta slastni hibrid ustvarila v poletnih mesecih, ko sta sodelovala v kampanji pekov, kjer je bil cilj izumiti najbolj inovativne in najbolj nore kombinacije hrane vseh časov.
Nutelasagna se je čez poletje prodajala tako dobro, da sta se odločila sladico ponuditi tudi v času praznikov. Italijani že imajo bogato zgodovino briljantnih sladi, a Nutellina lazanja je zagotovo dobrodošel dodatek.
Več informacij:
robicellis.com