Recept: Nutelasagna je pravi ‘vrhunec’ za ljubitelje Nutelle

Recept: Nutelasagna je vrhunec za ljubitelje Nutelle

Če združimo najbolj popularen namaz Nutello in največjo italijansko specialiteto lazanjo, dobimo noro desertno poslastico, ki vas bo obnorela. Se tudi vam cedijo sline medtem, ko iščete sestavine za pripravo Nutelasagne?

Nutelasagna je bogata, kremasta sladica v obliki lazanje, ki jo strežejo v newyorški pekarni Robicelli`s in je nemudoma postala najbolj zaželena sladkost na internetu. Vsako jutro se zunaj pekarne vije dolga vrsta ljudi, ki želijo svoj kos te sladice, kar je povsem pričakovano, saj se na seznamu sestavin nahajajo vse naše najljubše sladkosti.

Nutellina lazanja je namreč sestavljena iz plasti lazanjinih listov, jajčne kreme, Nutelle, sesekljane čokolade, praženih orehov in sladke kreme iz beljakov.

Nutella + lazanja = Nutelasagna
Nutella + lazanja = Nutelasagna

Lastnika pekarne Allison in Matthew Robicelli sta slastni hibrid ustvarila v poletnih mesecih, ko sta sodelovala v kampanji pekov, kjer je bil cilj izumiti najbolj inovativne in najbolj nore kombinacije hrane vseh časov.

Najbolj kremasta sladica.
Najbolj kremasta sladica.

Nutelasagna se je čez poletje prodajala tako dobro, da sta se odločila sladico ponuditi tudi v času praznikov. Italijani že imajo bogato zgodovino briljantnih sladi, a Nutellina lazanja je zagotovo dobrodošel dodatek.

Dodatne Informacije

Več informacij:
robicellis.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Na vrhu stolpa Vinarium Lendava od zdaj 5-zvezdična edinstvena večerja z razgledom!