PicMonkey Collagepečena pesa
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Nova generacija vgradnih aparatov Gorenje nam ponuja širok nabor osebnih asistentov, ki poskrbijo tudi za najmanjše podrobnosti. Tokrat smo se osredotočili na funkcijo MultiFlow 360˚, ki skrbi za optimalno kroženje zraka ali pare v pečici. Funkcija nam bo v pomoč tudi pri pripravi okusne rdeče pese s timijanom in kozjim sirom. Ne pozabimo na nagradno igro, ki poteka do 31. julija in nam lahko prinese enomesečni spletni kuharski tečaj na portalu kuharskega mojstra Bineta Volčiča.

Z novo generacijo vgradnih kuhinjskih aparatov Gorenje je kuhanje hitrejše in zabavnejše, pripravljene jedi pa so veliko bolj zdrave. Nova generacija standardnih in parnih pečic, kuhališč in kuhinjskih nap je preprosta za uporabo ter vsakomur omogoča vrhunske rezultate pri pripravi okusnih in zdravih jedi. Navdihujoča uporabniška izkušnja, prijaznost do okolja ter energijska učinkovitost pa je vodilo vseh novih aparatov.

Kaj je MultiFlow 360°?

Sistem MultiFlow 360˚ skrbi za optimalno kroženje zraka ali pare v pečici. Premišljeno nameščene odprtine na hrbtni stranici pečice ter edinstvena oblika HomeMade (oblika, ki se zgleduje po tradicionalnih obokanih pečeh), zrak in paro enakomerno porazdelita. Ventilator tako pošlje vroč zrak v prav vsak kotiček notranjosti pečice, zaradi česar vroč zrak enakomerno zaobjame hrano. Hrana je z vseh strani pečena do popolnosti. Posebna dinamika premikanja zraka omogoča pečenje na več nivojih, vonjave in okusi pa se pri tem ne mešajo.

PREBERITE ŠE: Nagradna igra: Gorenje in chef Bine Volčič nas obdarujeta

S funkcijo MultiFlow 360° ter pomočjo chefa Bineta Volčica smo tokrat pripravili okusno pečeno rdečo peso s timijanom in kozjim sirom.

Sestavine za pripravo pečene rdeče pese s timijanom in kozjim sirom (za 4 osebe):

  • 6 srednje velike rdeče pese
  • 2 žlici masla
  • 2 vejici svežega timijana
  • 60 g kozjega sira
  • pest orehov
  • sol
  • poper

1. Spodnje in zgornje grelo 200°C, 60 minut
2. Spodnje in zgornje grelo 140°C, 45 minut

Rdečo peso dobro operemo in neolupljeno položimo na pekač. Postavimo v predogreto pečico na 2. nivo in pečemo v dveh korakih. Pečeno peso olupimo in narežemo na večje kocke. V ponvi segrejemo maslo, dodamo kocke rdeče pese ter na obeh straneh malo popečemo. Solimo in popramo, dodamo fino sesekljan pehtran. Postrežemo z narezanim kozjim sirom in na grobo sesekljanimi orehi.

Pri nagradni igri odgovorimo na enostavno vprašanje in se potegujmo za enomesečni spletni kuharski tečaj na portalu kuharskega mojstra Bineta Volčiča.

PicMonkey Collagečompa Recept: Slastna pečena čompa – nova generacija kuhinjskih aparatov Gorenje & chef Bine Volčič Mojito Recept: Mojito – najboljši osvežujoč koktejl ta hip Ledena kava Recept za osvežujočo ledeno kavo Zelenjavni čips Recept: Zelenjavni čips, ki ga lahko grizljamo brez slabe vesti ·