Recept - pečene testenine
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Testenine z mletim mesom so gotovo ena od najbolj priljubljenih kombinacij, z nekaj dodatki pa lahko to jed še izboljšate. Najlažje pečene testenine (špagete, peresnike ipd.) pripravimo, ko nam ostanejo od kosila.

Pripravite testenine v pečici. Gratinirane oz. pečene testenine so preprosta izboljšava kuhanih testenin. ‘Nadgradnja’ je povsem preprosta, testenine z nebeško hrustljavo skorjico pa bodo navdušile vsakogar. Na ta način se lahko ‘znebite’ morebitnih ostankov kuhanih testenin.

PREBERITE ŠE: Recept: rigatoni pita – testenine malce drugače

Gratinirane testenine z mletim mesom so lahko priloga ali samostojna jed. Priprava je povsem preprosta. Večino dela namreč opravita lonec in pečica. Gratinirane testenine lahko pripravite z vrsto različnih sestavin. Mi se jih bomo, kot rečeno, lotili z mletim mesom.

Recept – pečene testenine z mletim mesom:

Sestavine – pečene testenine z mletim mesom:

  • 500 g testenin
  • 1 kg mletega mesa
  • čebula
  • 4 žlice pelatov
  • 1 dcl paradižnikovega soka
  • 2 jajci
  • sol
  • poper
  • koper
  • olje

Postopek priprave pečenih testenin:
Najprej skuhamo testenine (te naj bodo kuhane al dente). V vmesnem času sesekljamo čebulo in jo prepražimo na olju. Dodamo mleto meso in pražimo še pribl. 15 minut. Po potrebi dolivamo vodo. Za konec dodamo ščepec soli, popra in kopra ter pelate in jajce. Nato s peki papirjem prekrijemo dno pekača in ga obložimo s kuhanimi testeninami. Sledi sloj mesne mešanice in potem še druga plast testenin, ki jih spet enakomerno razporedimo. Po njih za konec prelijemo mešanico jajca in paradižnikovega soka. Pekač prestavimo v pečico, segreto na 200 stopinj Celzija, in pečemo, dokler testenine ne porumenijo. Pa dober tek!


Recept za jabolčni kompot Recept: domač jabolčni kompot, ki diši po domu Foto: Shutterstock Recept: Enostavna kokosova rulada brez peke recept čokoladno vino Recept: slastno čokoladno vino, prava praznična pregreha Recept - tiramisu s kuhanim vinom Recept: tiramisu s kuhanim vinom · · · ·