Recept: palačinke s polnilov iz Nutelle
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Prisegate na palačinke z Nutello? Potem morate obvezno pokusiti tudi palačinke s polnilom iz Nutelle! Pripravite jih tako, da Nutello namesto naknadno, uporabite že kar med samo peko palačink. Kako, izveste v nadaljevanju. Povsem preprosto je! S temi palačinkami se ne boste mogli nehati sladkati!

Mmmmm, palačinke in Nutella! Je lahko še kaj okusnejše kot palačinke z Nutello? Tudi nam se je do nedavnega zdelo, da ne, a potem smo odkrili palačinke s polnilom iz Nutelle in spoznali novo razsežnost gurmanskega užitka. Nehajte Nuttelo mazati na že pečene palačinke, ampak jo uporabite že med samo peko! Te palačinke se kar stopijo v ustih.

Vsi tisti, ki želite iz palačink narediti nekaj več, morate obvezne preizkusiti ta recept. To so definitivno najbolj slastne palačinke, ki ste jih kadarkoli jedli. Vse, kar morate storiti drugače od klasične peke palačink, je, da testo zamesite nekoliko gosteje kot običajno. Ko ga zlijete na ponev (testa ne razporedite po celi ponvi), debeli plasti testa dodajte Nutello in jo prekrijete s testom. Ko se palačinka dovolj zapeče, obrnite in palačinka s polnilom iz Nutelle je gotova.

Za lažjo predstavo si oglejte spodnji videorecept, prilagamo pa tudi klasičen recept za testo za palačinke. Za bolj gostega mu dodajte nekoliko več moke kot sicer.

Recept: palačinke s polnilom iz Nutelle

Sestavine ( 8 palačink):

  • 100 g moke
  • 2 jajci
  • 300 ml mleka
  • 1 žlica olja
  • ščepec soli

Priprava:
V skledo stresemo moko, dodamo ščepec soli, premešamo in na sredi naredimo jamico. Vanjo ubijemo jajci in dolijemo 50 ml mleka in žlico olja. Sestavine v jamici začnemo mešati z mešalnikom in med mešanjem postopoma zajemamo moko okoli jamice. Mešamo toliko časa, da vmešamo vso moko oz. da dobimo gosto in gladko zmes brez grudic (po potrebi vmes prilijemo malo mleka). Med mešanjem v skledo nato počasi vlijemo še preostanek mleka. Ko dobimo gladko in tekoče testo, prenehamo z mešanjem. Testo mora biti tekoče, a ne vodeno. V tem primeru dodamo še malo moke. Testo pred peko pustimo počivati od 15 do 30 minut, da škrobna zrnca v tekočini nabreknejo, in ga pred peko še enkrat dobro premešamo.


Recept - domači kefir Recept – domači kefir Recept - tatarski biftek Recept: tatarski biftek za prste obliznit Recept - domača pomarančna marmelada Recept: domača pomarančna marmelada Recept - vroča čokolada z vinom Recept: vroča čokolada z vinom · · · · ·